Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Xavi Hernandez, Al-Sadd ile tarih yazıyor

Futbol tarihinin yetiştirdiği en büyük orta saha oyuncularından Xavi Hernandez, teknik direktörlük kariyerinde de çok parlak bir performans sergiliyor. 41 yaşındaki isim, Katar Ligi ekiplerinden Al-Sadd ile 34 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı ve lig rekoru kırdı.

Al-Sadd, yenilmezlik rekoru kırdı

Katar Ligi ekiplerinden Al-Sadd’ı çalıştıran Xavi Hernandez, takımı ile lig tarihine geçti. Umm Salal karşısında 3-1 galip gelen Al-Sadd, 34 maçlık yenilmeme serisiyle lig rekoru kırdı. Öte yandan Al-Sadd ile ikinci sezonunu geçiren Xavi, takımı ile şu ana kadar yedi kupa kazandı. Kulüp, ligde de liderlik koltuğunda oturuyor.

Xavi, Al-Sadd’da ne yaptı?

Barcelona’nın efsane futbolcularından Xavi Hernandez, teknik direktörlük kariyerine Katar Ligi ekiplerinden Al-Sadd’da adım attı. 1 Temmuz 2019 tarihinden bu yana Katar Ligi ekibini çalıştıran Xavi, takımının başında toplam 93 maça çıktı. 41 yaşındaki teknik direktör, takımı ile bu maçlarda 63 galibiyet, 14 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. 

Al-Sadd’da yedi kupa kazanan Xavi, takımına Barcelona sayesinde herkesin tanıdığı tiki-taka futbolunu oynatıyor. Al-Sadd’ın bu anlayış ile attığı gollerden bir tanesi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.