Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün statüsü değiştirilerek Göç İdaresi Başkanlığı oldu

Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’de bugün (29 Ekim) yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün statüsü değiştirildi ve Göç İdaresi Başkanlığı oldu. Merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarından oluşacak başkanlık, göç alanına ilişkin mevzuatın ve idari kapasitenin geliştirilmesi konularında çalışmalar yürütecek.

İnsan Ticaretiyle Mücadele Koordinasyon Kurulu

Göç İdaresi Başkanlığı çatısı altından faaliyet yürütecek İnsan Ticaretiyle Mücadele Koordinasyon Kurulu, ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı’nın başkanlığında toplanacak. Kurul, insan ticareti suçunu önleme ve bu suçla etkin mücadeleye ilişkin stratejilerin oluşturulması konusunda kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon sağlayacak. Kurulun kararları, kamu kurum ve kuruluşlarınca öncelikle değerlendirilecek. Kurulun çalışma usul ve esasları yönetmelikle belirlenecek.

Göç Araştırmaları Merkezi

Göç İdaresi Başkanlığı’na bağlı çalışacak Göç Araştırmaları Merkezi de kuruldu. Merkezin görevleri, göç alanında bilimsel araştırma ve incelemelerde bulunmak, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendirmek, bu gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarını incelemek ve bunlara ilişkin raporlama ve yayın faaliyetlerini yürütmek olacak. Göç Araştırmaları Merkezi’nin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek.

İl ve ilçe göç koordinasyon kurulları

Gerekli görülen il ve ilçelerde ise göç koordinasyon kurulları oluşturulabilecek. Gerekli görülmesi halinde, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanlar çalışma gruplarına dahil edilebilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.