Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya futbolunda transfer yolsuzluğu iddiası

İtalya futbolu, son günlerde yolsuzluk iddialarının merkezinde yer alıyor. Federal savcılığa göre Juventus ve Napoli başta olmak üzere bazı kulüplerin, futbolcu değerlerini olduğundan fazla gösterdiğinden şüpheleniliyor.

Futbolcuların bonservisleri yüksek gösteriliyor

İtalya’da federal savcılık, Serie A’daki 62 şüpheli transferle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, soruşturmasında Juventus ve Napoli başta olmak üzere bazı kulüplerin, futbolcu değerlerini olduğundan fazla gösterdiğinden şüpheleniliyor. Son iki yılı kapsayan süreçte gerçekleşen bazı transferlerde ödenen rakamlar ise şüpheleri artırdı. La Repubblica’nın gündeme taşıdığı iddialara göre kulüpler bütçelerini aştığını gizlemek için futbolcuların bonservislerini yüksek gösteriyor.

Juventus ve Napoli, skandalda başı çekiyor

Victor Osimhen

Futbol Kulüpleri Teftiş Komisyonu tarafından hazırlanan raporda 62 transferde mali usulsüzlükler yapıldığı düşünülüyor. İtalya futbolunu sarsan yolsuzluk iddialarının merkezinde Juventus ve Napoli yer alıyor. Torino temsilcisi, 21 oyuncusu için toplam 90 milyon euro transfer harcaması yapıldığını belirtiyor fakat hazırlanan rapora göre gerçekte el değiştiren paranın 3 milyon euronun biraz üzerinde olduğu görülüyor. Napoli’de ise Victor Osimhen transferinin usulsüz yollar ile gerçekleştirildiğinden şüpheleniliyor. Rapora göre Napoli, 71,25 milyon euro ve dört futbolcu karşılığında Fransa Ligi ekibi Lille’den Osimhen’i renklerine bağladı. Ancak İtalya temsilcisinin kasasından yalnızca 50 milyon euro çıktığı fark edildi. Öte yandan takasta kullanılan Orestis Karnezis, Claudio Manzi, Ciro Palmieri ve Luigi Liguori’nin kariyerleri de yokuş aşağı ilerliyor. Dört futbolcudan ikisi Serie D’de, biri Serie C’de top koştururken diğeri ise henüz oynadığı takımda süre alamadı. Bu futbolcuların yaşadığı başarısızlıklar ise yolsuzluk iddialarını kuvvetlendiriyor. 

Futbol Kulüpleri Teftiş Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, şu an savcılıkta. Federal savcı, belgeleri inceliyor fakat şu ana kadar herhangi bir dava açılmadı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.