Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 11. hafta heyecanı başlıyor: Karadeniz derbisinde Trabzonspor’un konuğu Çaykur Rizespor – Zorlu Konya deplasmanında Fenerbahçe yaralarını sarmak istiyor

Süper Lig’de 11. hafta, bugün (29 Ekim) Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçıyla başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Lider Trabzonspor, Çaykur Rizespor’u konuk ediyor

Trabzonspor, bugün (29 Ekim) Çaykur Rizespor’u konuk edecek. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Halil Umut Meler yönetecek.

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı 10 karşılaşmada yedi galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 20 kez sarsarken kalesinde ise dokuz gol gördü.

Tarihinin en iyi dönemlerinden birini geçiren Trabzonspor, Çaykur Rizespor’u mağlup ederek liderliğini sürdürmek istiyor. Bordo-mavililer, rakibi ile oynadığı son dokuz Süper Lig maçında yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor, bu karşılaşmaların yedisini kazanırken ikisinde ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Öte yandan sahasında 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Abdullah Avcı’nın öğrencileri, ligde ise 22 maçtır yenilmiyor ve bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi konumunda.

Çaykur Rizespor ise Süper Lig’de oynadığı 10 karşılaşmada bir galibiyet, bir beraberlik ve sekiz mağlubiyet alarak ligin dibine demir attı. Karadeniz temsilcisi, bu karşılaşmalarda rakip filelere sekiz gol atarken kalesinde ise 22 gol gördü.

Geçen hafta Kasımpaşa’yı mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini alan Çaykur Rizespor, Trabzon deplasmanından puan veya puanlar ile dönmek amacında. Ancak mavi-yeşilliler, rakibine konuk olduğu 20 maçta yalnızca bir galibiyet elde edebildi. Çaykur Rizespor, bu karşılaşmaların 17’sinde sahadan boynu bükük ayrıldı.

Zirve yarışında Atakaş Hatayspor’un rakibi Beşiktaş

Beşiktaş, yarın (30 Ekim) Atakaş Hatayspor deplasmanına konuk olacak. Yeni Hatay Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Cüneyt Çakır yönetecek. 

Süper Lig’de oynadığı 10 karşılaşmada altı galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alan Beşiktaş, geçen hafta derbide Galatasaray’ı mağlup etti. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bu maçlarda toplam 20 gol atarken kalesinde ise 12 gol gördü. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Sporting Lizbon’a 4-1 yenilerek havlu atan Beşiktaş, Galatasaray’ı 2-1 yenerek moral buldu. Siyah-beyazlılar, Hatay deplasmanından da üç puan ile dönmek amacında. Beşiktaş, Atakaş Hatayspor ile oynadığı son lig maçında rakibini 7-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak Sergen Yalçın’ın öğrencileri, deplasmanda oynadığı son iki lig maçında sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Öte yandan OPTA verilerine göre Beşiktaş, Trabzonspor ile birlikte bu sezon rakip kaleye en fazla şut çeken (60) iki takımdan biri konumunda. 

Atakaş Hatayspor ise ligde oynadığı 10 karşılaşmada altı galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, rakip fileleri 19 kez havalandırırken kalesinde ise yalnızca sekiz gole izin verdi.

Ömer Erdoğan yönetiminde harikalar yaratan Atakaş Hatayspor, lider Trabzonspor’un dört puan arkasında ikinci sırada yer alıyor. Bordo-beyazlılar, OPTA verilerine göre son sekiz haftada ligin en fazla puan toplayan (19), gol atan (17) ve averaj yakalayan (+12) takımı. Sezon boyunca kalesinde yalnızca 28 şuta izin veren Atakaş Hatayspor, ligin de en az gol yiyen takımı olarak dikkatleri çekiyor. 

Fenerbahçe, zorlu Konya deplasmanında

Fenerbahçe, yarın (30 Ekim) İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Fırat Aydınus yönetecek.

Süper Lig’de geçen hafta Aytemiz Alanyaspor’a sahasında 2-1 kaybeden Fenerbahçe, ligde oynadığı 10 karşılaşmada altı galibiyet, bir beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Vitor Pereira‘nın öğrencileri, bu maçlarda 14 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 11 gol gördü. 

Ligde oynadığı son iki maçı da kaybeden Fenerbahçe, İttifak Holding Konyaspor’u mağlup ederek çıkışa geçmek istiyor. Fenerbahçe, rakibine konuk olduğu son beş lig maçında üç galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Öte yandan OPTA verilerine göre deplasmanda son olarak Trabzonspor’a mağlup olan Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde üst üste iki dış saha yenilgisi almadı. Fenerbahçe’nin İttifak Holding Konyaspor karşısındaki en büyük kozu Enner Valencia olacak. Ekvadorlu yıldız, ilk 11’de çıktığı son 13 lig maçında sekiz gol ve altı asistlik performans gösterdi. 

İttifak Holding Konyaspor, ligde oynadığı 10 karşılaşmada dört galibiyet, beş beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip filelere 14 gol atarken kalesinde dokuz gol gördü.

İlhan Palut yönetiminde oynadığı futbol ile alkış toplayan İttifak Holding Konyaspor, Fenerbahçe karşısında da puan veya puanların peşinde olacak. Ancak İttifak Holding Konyaspor, lig tarihinde en fazla yenildiği (31) ve gol yediği (105) rakibi Fenerbahçe. Öte yandan İlhan Palut’un öğrencileri, sahasında oynadığı son 11 lig maçında beş galibiyet ve altı beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 

Galatasaray, Gaziantep FK karşısında yara sarmak istiyor

Galatasaray, 31 Ekim Pazar günü Gaziantep FK’yı konuk edecek. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Son olarak derbide Beşiktaş’a 2-1 yenilen Galatasaray, ligde oynadığı 10 karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda rakip filelere 15 gol atarken kalesinde ise 14 gol gördü. 

Öne geçtiği karşılaşmada Beşiktaş’a 2-1 mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray, Gaziantep FK’yı yenerek yara sarmak istiyor. Sarı-kırmızılılar, rakibi ile oynadığı son beş karşılaşmada üç galibiyet ve iki beraberlik aldı. Galatasaray, bu beş karşılaşmada da iki ve üzeri gol sevinci yaşadı. Öte yandan Fatih Terim‘in Gaziantep FK karşısındaki en büyük kozu Alexandru Cicaldau olacak. Romen futbolcu, bu sezon üç gol ve bir asistlik performansı ile Galatasaray’ın ligdeki en skorer futbolcusu konumunda.

Gaziantep FK, ligde oynadığı 10 karşılaşmada üç galibiyet, üç beraberlik ve dört mağlubiyet alarak 12 puan toplayabildi. Erol Bulut‘un öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 12 gol atarken kalesinde ise 14 gol gördü.

Kırmızı-siyahlılar, bu sezon deplasmanda oynadığı beş Süper Lig maçının dördünü kaybederken bir karşılaşmada ise sahadan bir puan ile ayrıldı. Öte yandan Gaziantep FK’nın teknik direktörü Erol Bulut, kariyerinde Galatasaray deplasmanına konuk olduğu dört lig maçında da galibiyet alamadı.

Süper Lig’in 11. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

29 Ekim Cuma

Trabzonspor-Çaykur Rizespor

30 Ekim Cumartesi

Kasımpaşa-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Altay-Demir Grup Sivasspor

Atakaş Hatayspor-Beşiktaş

İttifak Holding Konyaspor-Fenerbahçe

31 Ekim Pazar

Yukatel Kayserispor-VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor-Göztepe

Galatasaray-Gaziantep FK

1 Kasım Pazartesi

Medipol Başakşehir-Adana Demirspor

GZT Giresunspor-Fraport TAV Antalyaspor

Süper Lig’de 11. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.