Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sınıf Meselesi (12) – Asgari ücret tartışması: “Ücret asgari, alan sayısı azami”

TÜRK-İŞ’in araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3 bin 93 TL, yoksulluk sınırı ise, 10 bin 26 TL, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise 3 bin 49 TL, 2021 yılında net asgari ücret ise 2 bin 825 TL. DİSK-AR’ın 2021 yılı Asgari Ücret Gerçeği Araştırması’na göre ülkedeki tüm ücretli çalışanların neredeyse yarısı, 9,7 milyonu asgari ücret civarında maaş alıyor. Günden güne Türk Lirası’nın da değerinin düştüğü böyle bir ortamda 2022 yılı için asgari ücret zammı görüşmeleri aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda başlayacak. Sınıf Meselesi’nin 12. bölümünde Gülçin Karabağ konukları Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun ve Doç. Dr. Hakan Koçak ile farklı boyutlarıyla asgari ücret meselesini ele aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.