Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 11. hafta devam ediyor: Beşiktaş ve Fenerbahçe, haftayı mağlubiyet ile kapattı

Süper Lig’de 11. hafta, dün (30 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Beşiktaş, deplasmanda konuk olduğu Atakaş Hatayspor’a 1-0 mağlup oldu. Ligde ikinci sıradaki yerini koruyan ev sahibine galibiyeti getiren golü, Saba Lobjanidze kaydetti. 

Günün diğer maçında İttifak Holding Konyaspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Ev sahibi, ilk 10 dakikada Soner Dikmen ve Abdülkerim Bardakçı’nın attığı goller ile rakibini 2-1 yendi. Üst üste üçüncü yenilgisini alan Fenerbahçe’nin tek golünü, İrfan Can Kahveci kaydetti. 

Beşiktaş, Hatay deplasmanından eli boş döndü

Atakaş Hatayspor, Süper Lig’in 11. haftasında Beşiktaş’ı konuk etti. Yeni Hatay Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi hızlı başladı. Ön alanda baskı yaparak Beşiktaş savunmasını hataya zorlayan Atakaş Hatayspor, bu amacına altıncı dakikada ulaştı. Domagoj Vida’nın çıkarken kaptırdığı topu kontrol eden Mame Diouf, uygun durumdaki Ayoub El Kaabi’ye pasını çıkardı. Kaabi’nin vuruşunu ise kale çizgisinde Saba Lobjanidze tamamladı ve takımını öne geçirdi. Atakaş Hatayspor, öne geçtikten sonra da ataklarına hız kesmeden devam etti. Francisco Montero’nun hatalı pasında top ile buluşan El Kaabi, kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kalmasına rağmen çok kötü bir vuruşa imza attı ve aradaki farkı ikiye çıkarma şansından faydalanamadı. İlk yarıda Beşiktaş’a zor anlar yaşatan Atakaş Hatayspor, soyunma odasına 1-0 önde girdi. 

Beşiktaş, ikinci yarıya ilk yarının aksine daha tempolu başladı. Ancak siyah-beyazlılar, uzun bir süre aradığı net gol fırsatlarını bulmayı başaramadı. Dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü daha fazla eline alan Beşiktaş, 70. dakikada skora dengeyi getirdi fakat Mehmet Topal’ın şık golü, Montero’nun kaleci Munir’in görüş açısını kapattığı gerekçesiyle ofsayt olarak değerlendirildi. Mehmet Topal’ın attığı golün iptal olması, Beşiktaş’ı oyundan düşürdü. Atakaş Hatayspor, maçın son bölümünde skoru 2-0’a getirecek fırsatlar yakaladı fakat fileleri sarsmayı başaramadı. 

Beşiktaş’ı 1-0 mağlup eden Atakaş Hatayspor, puanını 23’e yükselterek ikinci sıradaki yerini korudu. Siyah-beyazlılar ise 20 puanda kaldı ve lider Trabzonspor’un yedi puan gerisine düştü.

Atakaş Hatayspor’a mağlup olan Beşiktaş, Süper Lig’de 2019’dan bu yana ilk kez üst üste üç deplasman maçı kaybetti. (OPTA)

Fenerbahçe, İttifak Holding Konyaspor’a yenilerek üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maç, adeta gol ile başladı. Karşılaşmanın henüz ikinci dakikasında Fenerbahçe savunmasından seken topu önünde bulan Soner Dikmen, ceza sahası dışından jeneriklik bir gol attı ve takımını öne geçirdi. İttifak Holding Konyaspor, Soner’in golünün ardından da Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yaratmaya devam etti. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Guilherme’nin ortasını, arka direkte Abdülkerim Bardakçı tamamladı. Ev sahibi, Abdülkerim’in 10. dakikada attığı bu gol ile aradaki farkı ikiye çıkardı. İlhan Palut’un öğrencileri, ilk yarının kalan bölümünde de Fenerbahçe’yi sahadan sildi. 34 ve 35. dakikalarda mutlak iki gol fırsatından yararlanamayan İttifak Holding Konyaspor, rakibini oyuncu değişikliklerine zorladı. Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, 41. dakikada Filip Novak, İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun’u oyuna alırken Nazım Sangare, Dimitris Pelkas ve Diego Rossi’yi yedek kulübesine oturttu. Öte yandan ilk 45 dakika İttifak Holding Konyaspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 2-0 geride giden Fenerbahçe, maçtaki en net gol pozisyonuna 56. dakikada girdi. İrfan Can’ın ortasına iyi yükselen Enner Valencia’nın kafa vuruşunda kaleci Ibrahim Sehic, başarılı bir kurtarışa imza attı. Sehic’ten dönen topa bu kez de röveşata ile vuran Valencia’nın nefis şutu, üst direkten oyun alanına döndü. İttifak Holding Konyaspor ise 63. dakikada Bytyqi ile maçtaki üçüncü golüne yaklaştı. Öte yandan Fenerbahçe, maç içerisinde Altay Bayındır, Luiz Gustavo ve Enner Valencia’yı sakatlıklara kurban verdi. Oyuncu değişikliği hakkı dolan sarı-lacivertliler, 77. dakikada Valencia’nın sakatlanmasının ardından kalan bölümü bir kişi eksik oynadı. Ancak Fenerbahçe, maçtaki tek golünü de bu bölümde kaydetti. 84. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen İrfan Can, yaklaşık 28 metreden mükemmel bir gol attı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. 

Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor, puanını 20’ye yükseltti. Ligde üst üste üçüncü yenilgisini alan Fenerbahçe ise 19 puanda kaldı ve lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkı sekize çıktı. 

Soner Dikmen’in jeneriklik golü:

İrfan Can Kahveci’nin harika serbest vuruş golü:

Konyaspor’a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, Süper Lig’de 2018’den bu yana ilk kez üst üste üç yenilgi aldı. (OPTA)

Süper Lig’in 11. haftasında şu ana kadar alınan skorlar:

Trabzonspor 2-1 Çaykur Rizespor

Kasımpaşa 2-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Altay 1-1 Demir Grup Sivasspor

Atakaş Hatayspor 1-0 Beşiktaş

İttifak Holding Konyaspor 2-1 Fenerbahçe

Süper Lig’in 11. haftası’nda oynanacak diğer karşılaşmalar:

31 Ekim Pazar

Yukatel Kayserispor-VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor-Göztepe

Galatasaray-Gaziantep FK

1 Kasım Pazartesi

Medipol Başakşehir-Adana Demirspor

GZT Giresunspor-Fraport TAV Antalyaspor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.