Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 48 zam – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Gözleri Biden’a gülen Şahsım, milletimizin dertlerinden tümden habersiz”

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ. (BOTAŞ) kasım ayı tarifesini açıkladı. Doğalgazdan elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaz yüzde 47, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatı ise yüzde 48 zamlandı. Konut abonelerine ise zam yapılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardı ardına gelen zamlara sosyal medya hesabından tepki göstererek, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Ey gözleri Biden’a gülen Şahsım, milletimizin dertlerinden tümden habersizsin. Ne zaman bu ülke ile ilgilenmeyi düşünüyorsun? Yüzün bu ülkenin evlatlarına hiç gülmeyecek mi?” paylaşımında bulundu.

BOTAŞ’ın sanayi aboneleri için geçerli olacak yeni tarifesine göre, bin metreküp doğalgaz yüzde 48,40 artışla 3 bin 482 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğalgaz ise yüzde 46,82 artışla 4 bin lira oldu.

Konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanan satış fiyatı bir önceki ayın tarifesiyle aynı kaldı ve bin metreküp doğalgaz için bin 488 lira olarak belirlendi.

BOTAŞ artan maliyetleri gerekçe gösterdi

BOTAŞ’ın açıklamasında, “Konutlarda kullanılan doğalgaz tarifesinde kasım ayında bir değişiklik yapılmamıştır. Artan maliyetlerden dolayı büyük sanayi ve ticari kuruluşları abone grubuna yüzde 48,40 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgaz tarifesine yüzde 46,82 oranında artış yapılmıştır” denildi.

Ekim ayında da yüzde 15 zam gelmişti

Doğalgaza ekim ayında da zam yapılmıştı. Konut abonelerine zam uygulanmazken, sanayi ve elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın fiyatı yüzde 15 zamlanmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan zam tepkisi: “Herkes suçlu bunlar ak kaşık”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardı ardına gelen zamlara tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan şu mesajı paylaştı: “Zamlar durmuyor. Ekim’de 93 kuruş zamlanan LPG’ye 48 kuruş daha zam yolda. Doğalgaza yüzde 48 zam yapıp, yükü sanayiye yıktılar. Biliyorlar ki sanayici bunu ürünlere yansıtmaya mecbur. Sonra gelsin marketlere yaptıkları gibi, sanayicilere de karalamalar. Herkes suçlu, bunlar ak kaşık. Ey gözleri Biden’a gülen Şahsım, milletimizin dertlerinden tümden habersizsin. Ne zaman bu ülke ile ilgilenmeyi düşünüyorsun? Yüzün bu ülkenin evlatlarına hiç gülmeyecek mi?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.