Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 11. hafta devam ediyor: Galatasaray, Gaziantep FK’yı iki gol ile geçti

Süper Lig’de 11. hafta, dün (31 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Galatasaray ile Gaziantep FK, NEF Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılılar, rakibini Olimpiu Morutan ve Kerem Aktürkoğlu’nun attığı goller ile 2-0 mağlup etti ve lider Trabzonspor ile puan farkını yediye indirdi. Öte yandan dünün diğer maçlarında Yukatel Kayserispor, VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederken Göztepe ise deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Galatasaray, üç puanı iki gol ile aldı

Galatasaray, Süper Lig’in 11. haftasında Gaziantep FK’yı sahasında konuk etti. NEF Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, oldukça düşük tempoda geçti. Maçın ilk net pozisyonuna ise Galatasaray girdi. Patrick van Aanholt, dakikalar 12’yi gösterirken çalımlar ile ceza sahasına girdi ve Kerem Aktürkoğlu’na pasını çıkardı. Ancak Kerem’in şutu, üstten auta gitti. Galatasaray, Gaziantep FK’yı kalesinden uzak tutmayı başarsa da ilk yarının son dakikasına kadar net gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Bu bölümde ise sahneye Olimpiu Morutan çıktı. Galatasaray’ın genç yıldızı, ceza sahası sağ çaprazından uzak köşeye jeneriklik bir gol atarak takımını öne geçirdi. Sarı-kırmızılılar, Rumen futbolcunun bu golü ile soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Gaziantep FK, ilk yarının aksine ikinci yarıda topa sahip olmaya çalıştı. Ancak Erol Bulut’un öğrencileri, Marcao ve Victor Nelsson’un oluşturduğu savunma tandemini geçmeyi bir türlü başaramadı. 63. dakikada Sofiane Feghouli ile net bir pozisyondan faydalanamayan Galatasaray ise 72. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golü ile skoru 2-0’a getirdi. Feghouli’nin nefis pası ile savunma arkasına sarkan Kerem, çektiği sert şut ile fileleri sarsarak takımını iyice rahatlattı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında da skor üstünlüğünü korumayı başaran Galatasaray, karşılaşmadan 2-0 galibiyet ile ayrıldı. 

Gaziantep FK’yı mağlup eden Galatasaray, puanını 20’ye yükseltti ve lider Trabzonspor ile puan farkını yediye indirdi. Gaziantep FK ise 12 puanda kaldı. 

Olimpiu Morutan’ın nefis golü:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1454922705975791618?s=20

Erol Bulut’un Süper Lig kariyerinde en fazla deplasman mağlubiyeti aldığı rakibi dört mağlubiyet ile Galatasaray.

Süper Lig’in 11. haftasında şu ana kadar alınan skorlar:

Trabzonspor 2-1 Çaykur Rizespor

Kasımpaşa 2-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Altay 1-1 Demir Grup Sivasspor

Atakaş Hatayspor 1-0 Beşiktaş

İttifak Holding Konyaspor 2-1 Fenerbahçe

Yukatel Kayserispor 2-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Aytemiz Alanyaspor 2-2 Göztepe

Galatasaray 2-0 Gaziantep FK

Süper Lig’de 11. hafta, bugün (1 Kasım) oynanacak Medipol Başakşehir-Adana Demirspor ve GZT Giresunspor-Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmaları ile sona erecek. Her iki müsabakanın da başlama saati 20.00.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.