Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM Genel Sekreteri Guterres: “Geçen yıl 62 gazeteci görevi başında öldürüldü, gazeteciler olmadan hiçbir toplum özgür olamaz”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2 Kasım Gazetecilere Karşı Suçlarda Cezasızlıkla Mücadele Uluslararası Günü nedeniyle bir video mesajı yayınladı. Geçen yıl 62 gazetecinin görevi başında öldürüldüğünü belirten Guterres, “Yanlışları araştıran ve doğruları söyleyen gazeteciler olmadan hiçbir toplum özgür olamaz” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, son yıllarda yolsuzluk ve insan hakları ihlallerini araştırırken öldürülen gazetecilerin sayısının arttığını vurguladı.

Gazetecilere yönelik işlenen her 10 suçtan dokuzunun cezasız kaldığını da dile getiren Guterres, gazetecilerin işlerini yaparken kaçırılma, sindirilme ve işkence gibi tehditlerle de karşı karşıya olduğunu belirtti.

Guterres, ülkelere gazetecilere yönelik suçları soruşturma ve cezasız bırakmama çağrısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.