Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bulgaristan, olası göçmen akınını önlemek için Türkiye sınırına 350 asker gönderdi

Bulgaristan Savunma Bakanı Georgi Panayotov, pazartesi günü (1 Kasım) özel bTV kanalına verdiği demeçte, “Bugünden itibaren Bulgaristan-Türkiye sınırına polislere destek vermeleri için asker yerleştirdik” dedi. Panayotov, 350 askerin sınırda 40 adet teçhizatla konuşlandırıldığını da sözlerine ekledi. 

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2021 yılında altı bin 500’den fazla düzensiz göçmen yasadışı yollarla Bulgaristan’a geçti. Bu rakam 2020 yılının ilk dokuz ayındaki rakamların üç katına denk geliyor.

Georgi Panayotov

Bulgaristan, göçmenlerin Ortadoğu ve Afganistan’dan Avrupa ülkelerine geçmek için tercih ettikleri ana yollardan biri.

Bulgaristan’ın, kısmen zarar görmüş olsa da Türkiye ile sınırında 259 kilometre boyunca uzanan bir dikenli tel bulunuyor.

Bulgaristan-Türkiye sınırı 259 kilometrelik dikenli tel örgüsü ile çevrili.

Bulgaristan Parlamentosu ağustos ayında, Yunanistan ve Türkiye sınırına tel örmesi için 400 ila 700 kadar asker göndermeyi kabul etmişti. 

Avrupa Birliği’nin (AB) en yoksul ülkesi olarak bilinen Bulgaristan, hiçbir zaman çok sayıda göçmen kabul etmedi.

AB ülkeleri, 15 Ağustos’ta Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinden bu yana, Afganistan’dan olası bir mülteci akınından endişe ediyor. Öte yandan 2015’te Avrupa’yı sarsan göçmen krizinin etkileri hâlâ sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.