Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (3): Miami Heat ve New York Knicks’in takım, Rudy Gobert ve Jimmy Butler’ın bireysel olarak öne çıktığı NBA’in ikinci haftası geride kaldı – Cedi Osman, iki maçta 10 üçlük isabeti buldu

NBA’de 2021-2022 sezonunun ikinci haftası geride kaldı. Miami Heat, New York Knicks, Chicago Bulls’un takım, Rudy Gobert ve Jimmy Butler’ın bireysel olarak performansları ödüllendirilirken, tarihteki ilk NBA maçı anıldı. Cedi Osman, Alperen Şengün ve Furkan Korkmaz’dan dikkat çekici performanslar izledik.

1) Güncellenen güç sıralamasında Heat, Knicks ve Bulls ilk beşte

NBA’de 2021-2022 sezonunun ilk iki haftasının ardından takımlar güç sıralaması güncellendi. Batı Konferansı’ndan Utah Jazz (ikinci) ve Golden State Warriors (üçüncü) birer sıra geri giderek ilk beşteki yerlerini korurken Doğu Konferansı’ndan üç takımın yükselişini gördük. Chicago Bulls beşinci, New York Knicks dördüncü ve Miami Heat birinci sıraya yerleşti. Beş takımın da derecesi 5-1.

Geçen sezonun NBA birincisi Utah Jazz, alameti farikası olan istikrarını koruyor. Golden State Warriors Stephen Curry’nin sezon başlangıcından güç alarak geçen sezona kıyasla beklenen çıkışı gerçekleştirdi. Chicago Bulls’un başlangıcından ilk NBA panoramada bahsetmiştik, bu yazıda New York Knicks ve Miami Heat’e ayrıca değineceğiz.

Geçen sezon savunma temelli basketbolu ile beklentilerin oldukça üzerine çıkan Knicks, playoff’ta hücumda Julius Randle’ın durdurulduğu anlarda ne kadar zorlandığını gördükten sonra yazın Kemba Walker, Evan Fournier gibi hücum potansiyeli yüksek ancak savunmada defekt oluşturacak isimler kadroya kattı. Bu plan şu ana kadar meyvelerini verdi. New York Knicks, 100 pozisyon başına 114.5 sayı üreterek hücum reytinginde lig genelinde üçüncü sırada yer alıyor. Kemba Walker ve Evan Fournier, maç başına 3.6’şar üç sayılık isabetle bu alanda takıma liderlik ediyor.

Jimmy Butlet ve Bam Adebayo gibi basketbolu çift yönlü oynayan oyuncuların yanına ilk beşe Kyle Lowry, rotasyona P.J. Tucker’ı takviye eden Miami Heat, savunmasıyla fark yaratıyor. 100 pozisyon başına 95.1 sayıya izin veren Heat, savunma reytinginde ligin zirvesinde. Hücumda formsuz bir başlangıç yapan Kyle Lowry (%33 saha içi yüzdesiyle 8.4 sayı), hücum istatistiklerinin ortaya koyduğunun ötesinde bir katkı sağlıyor.  

2) İkinci haftanın oyuncuları Rudy Gobert ve Jimmy Butler oldu

2020-21 sezonu Kia Yılın Savunmacısı ödülünün sahibi Rudy Gobert, bu sezon da standardını koruyor. Utah Jazz’ın 3 galibiyet – 1 mağlubiyetle geçtiği haftada Fransız pivot 16.3 sayı, 15.5 ribaund, 2.3 blok ortalamaları ile pota altını karartmayı sürdürdü. Gobert, şu anda ligin ribaund kralı konumunda.

Orlando Magic, Brooklyn Nets, Charlotte Hornets ve Memphis Grizzlies’ı mağlup ederek namağlup bir hafta geçiren Miami Heat’te takımın lideri Jimmy Butler maç başına 28 sayı, 8 ribaund, 5.3 asist ve 3.3 top çalma ortalamaları tutturarak muazzam bir hafta geçirdi.

3) Nike tarafından 2021-22 sezonunun “City Edition” formaları tanıtıldı 

 

Son yıllarda Nike ve NBA iş birliğinde her sezon hazırlanan ve yoğun ilgi çeken “City Edition” formalarının 2021-22 sezonu versiyonları duyuruldu. NBA’in 75. yılına özel olarak her takımın forması, geçmişteki unutulmaz dönemler, anlardan esinlenerek tasarlandı.

NBA’deki 16 takım, şehir formalarını giydikleri maçlarda formaları ön plana çıkarabilmek adına parke dizaynlarını formalara göre yapacak.

NBA’in City Edition formalarının tanıtım videosu:

4) Raptors – Knicks karşılaşmasıyla NBA tarihindeki ilk maç anıldı

Madison Square Garden’da New York Knicks ile Toronto Raptors’ın karşı karşıya geldiği maçta, 75 yıl önce New York Knickerbockers ile Toronto Huskies arasında oynanan tarihin ilk NBA maçı anıldı. New York’un rakibini 68-66 mağlup ettiği maç, 7,090 taraftar önünde Toronto’daki Maple Leaf Gardens’ta oynanmıştı.

NBA tarihindeki ilk maçtan görüntüler:

https://twitter.com/NBATurkiye/status/1455278477695803395

New York Knicks’in harika maç günü paylaşımı:

5) Cedi Osman’dan iki maçta 10 üçlük

Cedi Osman, Los Angeles Lakers maçında süre almadıktan sonra Cleveland Cavaliers’ın Phoenix Suns karşılaşmasında 20, Charlotte Hornets karşılaşmasında 13 sayı buldu. Isaac Okoro’nun sakatlığında bulduğu şansı iyi değerlendiren Cedi, iki maçta 17 denemede 10 üçlük isabeti buldu. Bu sezon milli basketbolcumuzun oyununun iyiden iyiye şut temelli bir hale geldiğini görüyoruz.

Cedi Osman’ın Phoenix Suns karşılaşmasındaki performansı:

Alperen Şengün, etkileyici Utah Jazz karşılaşmasının ardından Los Angeles Lakers maçında 11 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve 3 top çalma ile oynadı. Takıma ve lige adaptasyonu için maç başına 19 dakika sahada kalan Alperen, NBA’deki ilk altı maçında 9 sayı, 4.5 ribaund, 1.8 asist, 2.5 top çalma istatistikleri yakaladı. 19 yaşındaki uzunun tecrübesizliği ve takımının dağınıklığını göz önünde bulundurunca maç başına yaptığı 2.7 top kaybı kabul edilebilir olurken Alperen, Rockets’ın en çok top çalan oyuncusu konumunda bulunuyor.

Etkileyici açılış karşılaşmasını takip eden maçlarda istediği performansı gösteremeyen Furkan Korkmaz, Philadelphia 76ers’ın Portland Trailblazers’ı 113-103 mağlup ettiği karşılaşmada takımın kendisinden beklediği katkıyı sağladı. Kısa rotasyonunda Tyrese Maxey ve Shake Milton’a göre takım odaklı bir performans ortaya koyan Furkan, 25 dakikada üç üçlükle 15 sayı – 5 asist ile mücadele etti.

Muhteşem smaçlara sahne olan ikinci haftanın en iyi 10 hareketi:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler