Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (84): “Peki OHAL Komisyonu suç işlemiyor mu?”

“Yeri Gelmişken“de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, bürokrasiye ve memurlara yönelik olarak yaptığı görev ve yetkileri hukuka uygun biçimde kullanma uyarısı çerçevesinde, AKP hükümetleri döneminde gerçekleştiği düşünülen hukuka aykırılık ve “zincirleme suç” edimleri değerlendiriliyor. Programda, Kılıçdaroğlu’nun uyarısını ve CHP’nin tezkereye ‘hayır’ demesini müteakip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çubuk’ta yaşanan linç girişiminin görüntülerini AKP grup toplantısında bir gözdağı ifadesi eşliğinde izlettirmesi de irdeleniyor. Bu çerçevede ayrıca OHAL Komisyonu’nun işlemlerinin “suç” niteliği taşıyıp taşımadığı tartışılıyor. OHAL Komisyonu’nun bu hafta dört barış imzacısı akademisyenin başvurusuna verdiği ret kararı örnek vaka olarak ele alınıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.