Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta başlıyor: Atalanta, grubun kader maçında Manchester United karşısında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, bu akşam (2 Kasım) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile devam edecek. Günün öne çıkan maçında ise milli futbolcumuz Merih Demiral’ın formasını giydiği Atalanta, sahasında Manchester United ile kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşma, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak

Atalanta ile Manchester United, İtalya’da kozlarını paylaşacak

Atalanta, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu dördüncü maçında Manchester United’ı konuk edecek. Gewiss Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, 23.00’te başlayacak. Karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetecek.

Atalanta’da hedef galibiyet

İtalya Serie A’da oynadığı 11 maçta beş galibiyet, dört beraberlik ve iki mağlubiyet alarak 19 puan toplayan Atalanta, gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi’ne dikmiş durumda. İtalya temsilcisi, Devler Ligi’nde ise oynadığı üç karşılaşmada bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı ve topladığı dört puan ile üçüncü sırada yer aldı. 

Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın formasını terlettiği Atalanta, Manchester United’ı yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde rahat bir nefes alma amacında. Ancak Atalanta, İngiliz takımlarına rakip olduğu beş Devler Ligi maçında yalnızca bir galibiyet alabildi. Öte yandan Gian Piero Gasperini‘nin öğrencileri, İngiliz takımlarına karşı aldığı tek galibiyeti sahasında Liverpool’u yenerek aldı. 

Gasperini’nin Manchester United karşısındaki en büyük kozu, Duvan Zapata olacak. Zapata, takımı ile bu sezon çıktığı üç Şampiyonlar Ligi maçında iki asist yaparak takımına katkı sağladı. 

Manchester United’ın hedefi İtalya’dan mutlu dönmek

İngiltere Premier Ligi’nde oynadığı son beş karşılaşmada üç mağlubiyet ve bir beraberlik alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Atalanta karşısına çıkacak.  Kırmızı Şeytanlar, bu maç öncesinde Devler Ligi’nde oynadığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Ole Gunnar Solskjaer‘in öğrencileri, bu karşılaşmalarda altı gol atıp beş gol yedi. 

Grubun üçüncü maçında Atalanta’yı 2-0’dan geri dönerek 3-2 mağlup eden Manchester United, rakibini İtalya’da da yenmek istiyor. Kırmızı Şeytanlar’ın İtalya temsilcilerine karşı ise şansı tutuyor. Manchester United, İtalyan takımlarına karşı oynadığı son 11 karşılaşmada sekiz galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Öte yandan Devler Ligi’nde oynadığı son üç deplasman maçından da mağlubiyet ile ayrılan Manchester United, OPTA verilerine göre Avrupa kupaları tarihinde üst üste dört dış saha yenilgisi almadı. 

Son dönemin tartışmalı teknik direktörlerinden Ole Gunnar Solskjaer’in Atalanta maçındaki en büyük kozu, Cristiano Ronaldo olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla deplasman golü atan futbolcu olan Portekizli yıldız, Atalanta filelerini de sarsarak 61. kez gol sevinci yaşamanın peşinde.  

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

Dinamo Kiev-Barcelona (E Grubu, TSİ 23.00)

Bayern Münih-Benfica (E Grubu, TSİ 23.00)

Atalanta-Manchester United (F Grubu, TSİ 23.00)

Villarreal-Young Boys (F Grubu, TSİ 23.00)

Wolfsburg-Red Bull Salzburg (G Grubu, TSİ 20.45)

Sevilla-Lille (G Grubu, TSİ 23.00)

Malmö-Chelsea (H Grubu, TSİ 20.45)

Juventus-Zenit (H Grubu, TSİ 23.00)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler