Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik paylaşımda bulunan 30 kişi hakkında işlem başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sosyal medyada oluşturulan etikette “manipülatif” paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yürütülen sanal devriye faaliyetlerinde kapsamında,Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdğan kastedilerek #ölmüş hashtagine (etiket) başlatıldığına rastlanılmıştır. Bahse konu hashtag (etiket) altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret, tezvirat, onur ve saygınlığını rencide edici içeriklerin yanı sıra dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 30 şahıs tespit edilmiş, haklarında gerekli yasal işlemler/çalışmalar başlatılmıştır. Yalan, mesnetsiz ve dezenformasyon ihtiva eden paylaşımlar hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere gönderilmektedir.”

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın videosunu paylaştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir videosunu “Dosta güven, düşmana korku” notuyla paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.