Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener – “AKP iktidarına sesleniyorum: İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran sizlersiniz, kadın katilleri sizinle gurur duyuyor olabilir”

Fotoğraf: Hıdır Göktaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün (3 Kasım) partisinin grup toplantısında konuştu. Kadın cinayetleri, ekonomi ve Siirt’teki esnaf ziyaretinde yaşananları gündeme taşıyan Akşener, “AK Parti iktidarına sesleniyorum: Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran sizlersiniz. Kadın katilleri sizinle gurur duyuyor olabilir” dedi. Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

“Bugün bir kadının maalesef hayatta kalması bile artık zor”

Konuşmasına, geçen hafta Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Furkan Zıbıncı (25) tarafından öldürülen Şebnem Şirin’i (23) anarak başlayan Meral Akşener, “Türkiye’de kadın olmanın zor olduğu günlerden geçiyoruz. Bugün bir kadının istediği saatte, istediği yerde bulunması zor. Bugün bir kadının istediği işi yapması, istemediği kişiyle olmaması zor. Bugün bir kadının, maalesef hayatta kalması bile artık zor. Daha geçtiğimiz hafta Şebnem kızımızı cinayete kurban verdik. 23 yaşında, hayatının baharında, gencecik bir çiçeğimiz daha soldu” dedi.

“Hayat kurtaracağını bildiğimiz için ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyoruz”

Kadınların sadece fiziksel değil psikolojik şiddetin de mağduru olduğunu belirten Akşener, “Kadın, ‘Hayır’ dediğinde onun iradesini koruyacak bir hukuk yok. Kadın, ‘Hayır’ dediğinde, ona destek olacak bir kurum yok. Üstelik bir de ‘Onun psikopat olduğunu bilmiyor muydu?’ deniyor. ‘O saatte orada ne işi vardı?’ deniyor. ‘Öyle giyinilir mi?’ deniyor. Gördüğü şiddetin, hatta cinayetin suçlusu bile, kadın gösteriliyor. İşte biz, bu yüzden, bıkmadan usanmadan, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyoruz. Hayat kurtaracağını bildiğimiz için yaşatır diyoruz” diye konuştu. 

“İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran sizlersiniz, kadın katilleri sizinle gurur duyuyor olabilir”

İktidarı İstanbul Sözleşmesi üzerinden eleştirmeye devam eden Meral Akşener, “Ülkeyi yönetenler bu ülkenin kadınları yerine birkaç Taliban kafalının aklına uymayı tercih ettiler. Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran sizlersiniz. Kadın katilleri sizinle gurur duyuyor olabilir” dedi.

“HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz”

Siirt’teki esnaf ziyareti sırasında yaşananlar hakkında da konuşan Akşener, Siirt’teki dükkanda kendisi ile tartışan kişinin bir HDP çalışanı olduğunu söyledi. Konunun iktidara yakın medya tarafından köpürtüldüğünü savunan Akşener, “AK Parti ve küçük ortağı, bizim milletimizle temasımızdan çok rahatsız. Yalnız bu sefer, değişik bir şey oldu. Siirt’te, her zamanki AK Parti atraksiyonunun dışında, bu defa da bir HDP çalışanı, ziyaret ettiğimiz bir esnafa gelip, ‘Burası Kürdistan’ dedi. Birden, İçişleri Bakanı ve küçük ortak mensupları, şoke olmuş bir biçimde, feveran etmeye başladı. Biz aylardır ne söylüyoruz? ‘HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır’ diyoruz. HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz. ‘Kürdistan’ söylemi kimin? Terör örgütünün. Dolayısıyla, bu durumda bizim açımızdan, şaşırtıcı bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

“Yüksek enflasyon yüksek belirsizlik, yüksek belirsizlik de yüksek faiz oranı getirir”

Akşener’in gündeminde ekonomi de vardı. Ülkenin en büyük sorunlarından birinin yüksek enflasyon olduğunu ve bunun beraberinde belirsizlik de getirdiğini belirten Akşener, yatırımların bu yüzden ertelendiğini ve uzun dönemli büyümenin olumsuz etkilendiğini söyledi. Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da şu sözlerle eleştirdi: “Türkiye gibi tasarruf açığı olan ülkelerde her zaman dış kaynağa ihtiyaç duyulur. Enflasyonun belirsizlik getirdiği bir ekonomide yüksek faiz istersin. Tam da bu yüzden senin Nobellik teorinin aksine yüksek enflasyon yüksek belirsizlik, yüksek belirsizlik de yüksek faiz oranı getirir. Yani enflasyon sebep yüksek faiz de sonuçtur.”

İYİ Parti iktidarında enflasyonun ilk sene sonunda tek haneye ineceğini, orta uzun vadede de yüzde 4-5 arası değişen enflasyona ulaşılacağını ifade eden Akşener, “Bunu da verileri çarpıtmayan TÜİK ile yapacağız. Dünyada enflasyonu düşürmek isteyip de başaramayan hiçbir ülke yok” dedi.

“Cumhuriyet sayesinde köylü çocuğu Meral Akşener bu kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı olarak çıkabilmiştir”

Konuşmasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıldönümü de anan Meral Akşener, “Cumhuriyetin 98. yaşını kutladık. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının beğenmediği cumhuriyet sayesinde çocukluğunda tütün kıran köylü çocuğu Meral Akşener, bu kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı olarak çıkabilmiştir. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin amacı da Türkiye’yi tapulu malı zanneden iktidara, ülkenin tek ve gerçek sahibinin büyük Türk milleti olduğunu tekrar göstermektir” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.