Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk hackerlar, İsrail Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabını ele geçirdi

İsrail Büyükelçiliği, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme ile ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, “Paylaşım nedeniyle yaşanan her türlü olumsuzluk konusunda üzüntülerimizi bildiririz” denildi.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşme ile ilgili resmi sosyal medya hesabında dalga geçen bir paylaşımda bulunulması hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Üzülerek bildiririz ki, 2 Kasım 2021 tarihinde 22:10 sularında büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla bir akım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır” denildi.

Açıklamada paylaşım nedeniyle duyulan üzüntü vurgulanırken, “Bu paylaşımın tarafımıza ait olmadığını kamuoyunun bilgisine sunar, bu uygunsuz paylaşım nedeniyle yaşanan her türlü olumsuzluk ve karmaşa konusunda üzüntülerimizi bildiririz” ifadelerine yer verildi.

Büyükelçiliğin Instagram hesabından Zaytung tarafından hazırlanan Erdoğan ve Biden’in görüşmesine ait bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafta, “F-35 Pazarlığında Sona Gelindi: Dışişleri Bakanlığı Uçakların Yerine 1.4 Milyar USD Değerinde iPhone 13 Pro ve AirPods İçin Bastırıyor” yazıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.