Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canelo Alvarez ile Caleb Plant, Süper Orta Sıklet Unvan maçında ringe çıkacak

WBC-WBA Dünya Süper Orta Sıklet Unvan maçında Meksikalı boksör Canelo Alvarez ile Amerikalı boksör Caleb Plant kozlarını paylaşacak. Las Vegas’taki MGM Grand Garden Arena’da karşı karşıya gelecek iki boksörün merakla beklenen mücadelesi, 7 Kasım Pazar günü Türkiye saati ile 06.00’da S Sport Plus platformundan yayınlanacak. 

Canelo Alvarez ile Caleb Plant, dev maçta karşı karşıya

WBC (Dünya Boks Konseyi), WBA (Dünya Boks Birliği) ve WBA (Dünya Boks Organizasyonu) kemerlerinin sahibi Meksikalı boksör Canelo Alvarez, yenilgisiz Amerikalı boksör Caleb Plant ile kozlarını paylaşacak. İki boksör, 7 Kasım Pazar günü Las Vegas’taki MGM Grand Garden Arena’da, WBC-WBA Dünya Süper Orta Sıklet unvan maçında karşı karşıya gelecek.  ”BoxRec” tarafından dünyanın en iyi aktif süper orta sıkleti seçilen Alvarez, Amerikalı rakibi karşısında favori olarak gösteriliyor. 21 maçta 21 galibiyet alarak dikkatleri üzerine çeken Caleb Plant ise seyirci desteğine güveniyor. 

İki boksörün arasındaki boy farkı 10 santim

Amerikalı Plant, tarihin en iyi boksörlerinden Canelo Alvarez’i mağlup edeceğinden emin. Plant’ın en büyük avantajı ise boyu olacak. 1 metre 85 santim uzunluğundaki Plant, rakibi Alvarez’den 10 santim uzun. Ancak Canelo Alvarez, bu duruma çok alışık. Profesyonel kariyeri boyunca 59 maça çıkan ve 56’sında ringden mutlu ayrılan Alvarez, yalnızca bir kez kaybetti. Çevikliği ile fark yaratan Alvarez, 21 maçta 21 galibiyet alan ve bunların 12’sini nakavt ile kazanan Plant’e şans tanımak istemiyor. 

İkilinin yüzleşmesinde büyük olaylar çıktı

Canelo Alvarez ile Caleb Plant, ilk olarak yaklaşık bir buçuk ay önce maçın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında yüzleşti. İkilinin karşı karşıya geldiği anlar, beklenenden gergin geçti. Alvarez’in Plant’ı itmesi ile başlayan kargaşada Amerikalı boksör, rakibine yumruk attı. Yaşanan gerginliğin sebebini ise Canelo Alvarez açıkladı. Basın toplantısının ardından konuşan Meksikalı boksör, Plant’ın ailesine küfür ettiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: ”Beni rahatsız eden şey aileme hakaretler etmesiydi. Meksikalılar için aile çok şey ifade ediyor. Benim için, çizgiyi aştı ve bu yüzden onu ittim.”

Dev maçın favorisi olarak gösterilen Alvarez, pazar günkü karşılaşma için ise şu cümleleri kurdu: ”İlk raunt onun stili nedeniyle zor olacak ama ben bu stili nasıl yıkacağımı biliyorum. Belki beş raunttan sonra işlerimi yapacağım. Plant müsabakası mirasım için çok şey ifade ediyor. Bu dövüş bizim için, benim için, Meksika için, hayranlarım ve takımım için gerçekten önemli çünkü tartışmasız şampiyon olan ilk Meksikalı Latin Amerikalı dövüşçü olacağım. Onu kimin eğittiği umurumda değil. Onunla ringde olacağım ve işlerimi yapacağım. Daha fazla deneyimim ve becerim var, bunu göstereceğim.”

Canelo Alvarez ile Caleb Plant arasında yaşanan gerilim dolu anlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.