Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, 81 ilde “asgari ücret” ile ilgili açıklamada bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yarın (5 Kasım Cuma) saat 14.00’te 81 ilde eşzamanlı olarak asgari ücret ile ilgili kamuoyu açıklaması yapacağını duyurdu. 

CHP basın müşavirliğinden verilen bilgiye göre CHP il başkanları, kent meydanlarında, Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun çalışmaları başlamadan, asgari ücretle çalışan işçilerin talepleri doğrultusunda açıklamada bulunacak. Toplantılarda, “asgari ücretten vergi ve kesintilerin alınmaması” talebi, kamuoyuna duyurulacak. 

CHP’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“Artarak kendini göstermeye devam eden Ekonomik Buhran, gün geçtikçe halkın hanesindeki geçim sıkıntılarının katlanması ile vatandaşın birinci sıra gündemini oluşturmaktadır. İlerleyen zamanlarda toplanması beklenen Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun çalışmaları, yaşanılan buhran ve halkımızın içinde bulunduğu yoksulluk içerisinde son derece önemli bir noktaya oturmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak komisyon çalışmalarına halkımızın sesini yansıtmaya, toplumumuzun önemli bir kısmını oluşturan Asgari Ücretlilerin haklarını savunmaya her zaman olduğu gibi bugün de devam ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.