Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’ın tek kadın muhtarı Dilek Demir: “Görevde olduğum sürece kız çocuklarının zorla evlendirilmesine izin vermem”

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nde iki dönemdir muhtarlık yapan Dilek Demir, kentin tek kadın muhtarı. Demir, aday olduğunda, ailesinin destek verdiğini ancak birçok kişinin “Elinin hamuru ile erkek işine karışma” diyerek kendisini yadırgadığını söyledi. Ailesi tarafından 14 yaşında evlendirilen Demir, “Ben ortaokul ikinci sınıf öğrencisiyken üzerimdeki önlük çıkartılıp bana gelinlik giydirildi. Dört çocuk annesiyim ve eşimden 17 yıldır ayrı yaşıyorum. Ben bu görevi yaptığım sürece mahallemden ‘çocuk gelin’lerin çıkmasına asla izin vermeyeceğim. Ortaokul ve liseyi sonradan bitirdim şimdi üniversite sınavına hazırlanıyorum. Muhtarlığımın ilk dönemlerinde kapıya dilek ve şikayet kutusu astım, ‘çocuk gelinler’, istismara uğrayanlar ve eşlerinden şiddet görenler buraya şikayetlerini yazıp attılar. Yaklaşık 80 insanın yaralarına merhem olduk. Bu tür sorunları yaşayanlar artık gelip yüz yüze anlatıyorlar ve ben de kendilerini anne şefkatiyle dinleyipü sorunlarının çözümüne yardımcı oluyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.