Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu ile söyleşi: “Biz HDP seçmenine farklı, üst yönetimine farklı bakıyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz” sözlerini değerlendiren İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, “Kürdistan” dediği için bir vatandaşın gözaltına alınmasından rahatsız olduklarını, HDP seçmeni ile HDP’nin üst yönetimine farklı baktıklarını söyledi.

Medyascope muhabiri Ferit Aslan’a konuşan İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Siirt’in Kurtalan ilçesinde Cemil Taşkesen isimli vatandaş ile Akşener arasında yaşanan “Kürdistan” diyaloğunun, kendiliğinden gelişen ve her liderin bu tür ziyaretlerde karşılaşabileceği bir durum olduğunu belirtti.

Akşener’in vatandaşa gerektiği gibi cevap verdiğini söyleyen Ensarioğlu, “Söz konusu diyalogdan sonra o kişinin hemen gözaltına alınmasından rahatsız olduk. Bu olay siyasi bir malzeme haline getirildi. Söz konusu kişi eğer terör örgütü propagandası yaptıysa niye bırakıldı, yapmadıysa niye gözaltına alındı? Zaten ‘Kürdistan’ sözünü daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil birçok yetkili dile getirmiştir. Bunun siyasi malzeme haline getirilmesinden rahatsız olduk” dedi.

“Bunlar gündem değiştirmeye yönelik çalışmalar”

HDP seçmeni ile HDP’nin üst yönetimini ayırdıklarını söyleyen Ensarioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Biz HDP seçmeni ile HDP üst yönetimine farklı bakıyoruz. HDP seçmenine hiçbir şey diyemeyiz. Onlar bizim komşumuz, arkadaşımız ve birlikte yaşadığımız insanlarımızdır. Ama aynı şeyi HDP üst yönetimi için söyleyemeyiz. Burada HDP’nin dokuz milletvekili vardır, nerede bunlar, niye insanların sorunları ile ilgilenmiyorlar? Bu yapılanlar gündem değiştirmeye yönelik çalışmalardır.”

Ensarioğlu, tezkere konusunda CHP’den farklı oy vermelerine ilişkin olarak ise “İYİ Parti milli meselelerde duruşunu her zaman ispatlanmıştır. CHP ile sözbirliği değil, işbirliği yapmışız. CHP, tezkerenin iki yıllık olması ve asker konusunda çekinceleri olduğu için ‘hayır’ oyu verdi. Bizim bugün bunları değil, ekonomiyi konuşmamız lazım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.