Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Erdoğan’dan sonra AK Parti” sorusu neden anlamsız?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, hem ülke içinde hem de Batılı ve Doğulu siyasi ve ekonomik gözlemciler tarafından merak edilen “Erdoğan’dan sonra AK Parti’ye ne olur?” sorusunun neden “anlamsız” olduğuna cevap verdi.

“Diğer soruların yanında Erdoğan’ın AK Parti’nin başından ayrılması halinde başa kimin geçeceği, Erdoğan’dan sonra partinin geleceğinin ne olacağı soruları gerçekten hafif kalıyor.

Bu sorular, eğer Batılı kaynaklardan geliyorsa, AK Parti içinde muhalif kanatların olup olmadığı sorularına eşlik ediyor.

Anlam vermekte zorlandığım konu, erken seçim olup olmayacağı değil, o bizlerin de zihnini meşgul ediyor. Anlam veremediğim dış gözlemci ve yatırımcıların ciddi ciddi ‘Erdoğan’dan sonra AK Parti’ üzerine kafa yorması.

Bunda özellikle Batılılar’ın, örneğin İran’da ‘ılımlı muhalefet’ gibi, Orta Doğu’da ‘ılımlı İslam’ gibi kendi uydurdukları kavramlar ardına takılma merakının da payı var sanırım. AK Parti’de bir muhalif kanat çıksa ve konuşmaya başlasa tezleri doğrulandığı için çok mutlu olacaklar. Erdoğan’ın böylece içeriden gelecek tehditle, koltuğunu kaybetmese bile daha dış dünyayla barışık bir çizgi izlemeye zorlanacağını zannediyorlar” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.