Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde dördüncü hafta başlıyor: Galatasaray, Lokomotiv Moskova’yı yenip grup liderliğini perçinlemek amacında – Fenerbahçe’nin Royal Antwerp karşısındaki tek hedefi üç puan

UEFA Avrupa Ligi gruplarında heyecan, bugün (4 Kasım) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ise zorlu rakipler bekliyor. Sarı-kırmızılılar, saat 20.45’te Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova’yı NEF Stadyumu’nda ağırlayacak. Sarı-lacivertliler ise saat 23.00’te Belçika temsilcisi Royal Antwerp ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Galatasaray’ın rakibi Lokomotiv Moskova 

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun dördüncü hafta maçında Lokomotiv Moskova’yı sahasında ağırlayacak. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45’te başlayacak. Mücadeleyi, İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Sandro Scharer yönetecek.

Galatasaray, grup liderliği yolunda avantaj peşinde

UEFA Avrupa Ligi’ne harika başlayan Galatasaray, Lazio ve Lokomotiv Moskova’yı yenerken Olimpik Marsilya ile deplasmanda berabere kaldı ve grubunda topladığı yedi puan ile liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda rakip fileleri iki kez sarstı. Fatih Terim’in öğrencileri, bu maçlarda kalesini gole kapatmayı başardı. 

Avrupa arenasında çok iyi performans gösteren Galatasaray, sahasında oynayacağı Lokomotiv Moskova maçını kazanarak grup liderliğinde avantaj yakalamak istiyor. UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı üç maçta da kalesini gole kapatan Cimbom, Lokomotiv maçında da gol yememesi durumunda tarihindeki en uzun seriyi yakalayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Lokomotiv Moskova maçındaki en büyük kozu, Kerem Aktürkoğlu olacak. Süper Lig’de oynanan son maçta Gaziantep FK filelerini sarsan Kerem, Rusya’daki ilk karşılaşmada da takımına galibiyeti getiren golü kaydetmişti. 

Fatih Terim: ”Gruptan çıkarsak birçok şeyi hayal edebiliriz”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, konuşmasında grup liderliğinin öneminin altını çizdi: ”Gruptan çıkarsak birçok şeyi hayal edebiliriz. Zorlu bir grupta yarışıyoruz. Gruptan lider çıkarsak zaten doğrudan son 16’dayız. O zaman bizim de söyleyeceğimiz çok şey olacak. O zaman birçok şeyi hayal edebiliriz. Rakibin zayıf yanlarını tespit ettik, ilk maça göre daha zor bir maç olacak.”

Fatih Terim, Lokomotiv Moskova maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında sarı-kırmızılıların ilk 11’ini de açıkladı. Galatasaray’ın ilk 11’i şöyle:

Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli, Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu. 

Lokomotiv Moskova’nın kazanmaktan başka çaresi yok

Lokomotiv Moskova, teknik direktörlük görevine Markus Gisdol‘un gelmesi ile birlikte toparlandı. Son üç maçta yenilgi yüzü görmeyen Lokomotiv, Rusya Ligi’nde çıktığı 13 karşılaşmada altı galibiyet, altı beraberlik ve bir yenilgi aldı. Lokomotiv Moskova, bu karşılaşmalarda rakip filelere 19 gol atarken kalesinde ise 12 gol gördü. Öte yandan Rusya temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı üç maçta bir puan toplayarak E Grubu’nun son sırasında yer alıyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde çok kötü bir görüntü çizen Lokomotiv Moskova, Galatasaray’ı yenerek ilk iki için umutlarını yeşertmek istiyor. Ancak Rusya temsilcisi, deplasmanda oynadığı son 11 Avrupa kupası maçında yalnızca bir galibiyet alabildi. Lokomotiv, bu karşılaşmaların sekizinde ise sahadan boynu bükük ayrıldı. Lokomotiv Moskova, Avrupa kupalarındaki son 14 maçında dört beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak galibiyet sevinci yaşayamadı.

Markus Gisdol’un Galatasaray karşısındaki en büyük kozu Fedor Smolov olacak. Rus yıldız, bu sezon çıktığı 15 resmi maçta yedi kez fileleri havalandırdı. 

Fenerbahçe, Royal Antwerp karşısında çok kritik bir maça çıkacak

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında Royal Antwerp’e konuk olacak. Bosuil Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, Bosna-Hersek Futbol Federasyonu’ndan Irfan Peljto yönetecek. 

Fenerbahçe’de tek hedef galibiyet

Oynadığı son dört resmi karşılaşmada bir beraberlik ve üç mağlubiyet alan Fenerbahçe, Süper Lig’de yedinci sıraya geriledi. Temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi‘nde ise hayal kırıklığı yarattı. Fenerbahçe, grubunda oynadığı üç karşılaşmada iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Sarı Kanarya, Royal Antwerp maçı öncesi topladığı iki puan ile üçüncü sırada yer alıyor. 

D Grubu’nda ilk iki şansını devam ettirmek isteyen Fenerbahçe, Royal Antwerp karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Tarihinde ikinci kez Antwerp ile karşılaşacak olan temsilcimiz, sahasında oynadığı ilk karşılaşmada rakibi ile 2-2 berabere kalmıştı. Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı son altı Avrupa kupası maçında ise galibiyet alamadı. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda iki beraberlik ve dört mağlubiyet alarak sahadan ayrıldı. Öte yandan OPTA verilerine göre Fenerbahçe, 8,8 xG ile bu sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında en fazla gol beklentisi yakalayan takım olarak dikkatleri çekiyor. Ancak Vitor Pereira‘nın öğrencileri, rakip fileleri yalnızca üç kez havalandırabildi. 

Vitor Pereira: ”Futbol matematik değildir”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Royal Antwerp maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Pereira, Antwerp maçını kazanmalarının gerektiğinin altını çizerken şunları söyledi: ”Frankfurt’taki penaltıyı atmış olsaydık +2 puanımız olacaktı, onların -2… Antwerp maçında atsak belki yine öyle olacaktı. Futbol matematik değildir. Seviyemizi artırmamızın tek yolu, özgüvenimizi artırmak. Benim çok tecrübem var, çok farklı durumlarla karşı karşıya kaldım. Bazen bir maçta alacağınız bir sonuç her şeyi çok fazla değiştirebilir. Tekrardan özgüven kazandırabilir ve sizi tekrardan iyi futbol oynadığınız günlere götürebilir. Futbolda en ufak bir şeyde maçı kazanabilirsiniz, bu yüzden dünya çapında bir spor.”

Royal Antwerp, seyircisinin desteğine güveniyor

Belçika futbolunun yükselen değerlerinden Royal Antwerp, ligde oynadığı 13 karşılaşmada yedi galibiyet, üç beraberlik ve üç yenilgi aldı. Brian Priske’nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 23 gol atarken kalesinde ise 16 gol gördü. Royal Antwerp’in UEFA Avrupa Ligi’ndeki karnesi ise oldukça kötü. Belçika temsilcisi, oynadığı üç karşılaşmadan yalnızca temsilcimiz Fenerbahçe karşısında puan çıkartabildi. 

Ligde tarihinin en iyi sezonlarından birisini geçiren Royal Antwerp, Avrupa kupalarında Türk takımlarını konuk ettiği tek karşılaşmada Göztepe’ye 2-1 mağlup oldu. Öte yandan Antwerp, Avrupa kupalarında oynadığı son dört maçı da kazanamadı. Belçika temsilcisi, bu karşılaşmalardaki tek beraberliğini Fenerbahçe’den aldı. 

Brian Priske’nin Fenerbahçe karşısındaki en büyük iki kozu Mbwana Samatta ve Michael Frey olacak. Yakın dönemde Fenerbahçe forması giyen bu iki futbolcudan özellikle Frey, kariyerinin en parlak sezonunlarından birisini geçiriyor. İsviçreli santrafor, bu sezon oynadığı 15 resmi maçta 13 kez fileleri sarstı. Samatta ise Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe maçında takımının gollerinden birisini kaydetti. 

UEFA Avrupa Ligi’nde dördüncü haftanın fikstürü:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler