Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maça doğru: Sayıların diliyle Beşiktaş – Trabzonspor maçı

Süper Lig’in 12. haftası, dev bir maça sahne olacak. Lig lideri Trabzonspor, ezeli rakibi Beşiktaş ile Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacak. Dev maç, 6 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak ve karşılaşmada Erkan Özdamar düdük çalacak. İki takım için de büyük öneme sahip karşılaşmanın öne çıkanlarını, istatistiklerini ve takımların son durumlarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Tarihi rekabette 133. randevu

Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta ezeli rakibi Trabzonspor‘u konuk edecek. İki ekip, 6 Kasım Cumartesi günkü karşılaşma ile birlikte tarihlerinde 133. kez birbirlerine rakip olacak. 11 Ekim 1973’te başlayan 48 yıllık rekabette geride kalan 132 resmi karşılaşmanın 54’ünü Beşiktaş, 46’sını bordo-mavili ekip kazandı. İki ekip, 32 karşılaşmada sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş’ın attığı 183 gole Trabzonspor 148 gol ile karşılık verdi. Siyah-beyazlılar, lig maçlarında da rakibine üstünlük kurdu. İki ekip, lig tarihinde 96 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 96 lig maçında Beşiktaş 37, Trabzonspor 35 galibiyet aldı, 24 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş’ın ligdeki 138 golüne, Trabzonspor 110 gol ile cevap verdi

Beşiktaş, İstanbul’daki maçlarda Trabzonspor’a üstünlük kurdu

Beşiktaş, Trabzonspor’u sahasında konuk ettiği karşılaşmalarda rakibine üstünlük kurdu. İstanbul’da şu ana kadar oynanan 65 karşılaşmada Beşiktaş 32, Trabzonspor 14 galibiyet aldı. 19 maçta ise eşitlik bozulmadı. Beşiktaş, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 104 kez sarsarken Trabzonspor ise 51 golde kaldı. Ancak Karadeniz temsilcisi, geçen sezon Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmada rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. 

Trabzonspor, Beşiktaş deplasmanında oynadığı son maçlarda yenilmiyor

Trabzonspor, son maçlarda Beşiktaş deplasmanlarından istediği sonuçlar ile dönmesini başardı. Bordo-mavililer, rakibi ile deplasmanda oynadığı son 17 lig maçında yalnızca dört kez mağlubiyet yaşadı. Trabzonspor, bu karşılaşmaların beşinde Beşiktaş’ı yenerken yedi maçtan ise bir puan çıkardı. 

Beşiktaş, Trabzonspor’u yenerek çıkışa geçmek amacında

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı dört maçı da kaybederek Devler Ligi’ne veda eden Beşiktaş, tüm odağını lige çevirdi. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor’u yenerek çıkışa geçmeyi planlıyor. Beşiktaş, şimdiye kadar ligde 11 karşılaşmaya çıktı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 20 gol atarken kalesinde ise 13 gol gördü. Öte yandan Trabzonspor ile arasında yedi puanlık fark bulunan Beşiktaş’ın son maçlarda rakibine karşı şansı tutmuyor. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor ile oynadığı son beş maçta üç yenilgi aldı. Beşiktaş’ın Kanadalı forveti Cyle Larin ise Sergen Yalçın’ın en büyük kozu olacak. OPTA verilerine göre 26 yaşındaki futbolcu, 2021 senesinde iç sahada görev yaptığı 16 lig maçında 12 gol ve dört asist yaparak 16 gole doğrudan etki etti.

Trabzonspor, namağlup unvanı ile Beşiktaş karşısına çıkacak

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı 11 karşılaşmada sekiz galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 22 kez sarsarken kalesinde ise 10 gol gördü. Bordo-mavililer, aynı zamanda ligde 23 maçtır yenilmiyor ve bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi olma unvanını taşıyor. Öte yandan OPTA verilerine göre Trabzonspor, 64 isabetli şut ile bu sezon rakip kaleye en fazla isabetli şut çeken takım olarak da dikkatleri çekiyor. Trabzonspor’un bu sezonki en skorer ismi ise Anastasios Bakasetas. Yunan futbolcu, bu sezon takımına yedi gol ve üç asistlik katkı yaptı.

Dev maç öncesi puan durumu

Trabzonspor, dev maç öncesi 27 puan ile zirvede. Beşiktaş ise Trabzonspor’un yedi puan gerisinde dördüncü sırada bulunuyor.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.