Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır’da cuma hutbesinde konuştu: “Kul ve kamu hakkını, yetimin malını koruyup gözetelim”

Diyarbakır’daki Ulu Camii’de cuma namazını kılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnsan imanla yücelir” konulu hutbede, “Tüm canlıların elimizden ve dilimizden güvende olmasına özen gösterelim. Kul ve kamu hakkını, yetimin malını koruyup gözetelim. Etrafımıza sevgi ve muhabbet dağıtalım” dedi.

Diyarbakır’a giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen Güncel Hadis Meseleleri ve Babanzade Ahmet Naim Uluslararası Sempozyumu’nun “Modern Dünyada Sünnetin Hayata Rehberliği” konulu açılış konferansına katıldı.

Daha sonra Ulu Camii’de cuma hutbesini okuyan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cemaate şöyle seslendi:

“Öyleyse geliniz, inandığımız değerleri yaşamaya ve yaşatmaya gayret edelim. Tüm canlıların elimizden ve dilimizden güvende olmasına özen gösterelim. Kul ve kamu hakkını, yetimin malını koruyup gözetelim. Etrafımıza sevgi ve muhabbet dağıtalım. İyilik yaptığımızda sevinip hamt edelim, kötülük yaptığımızda ise üzülüp tövbe edelim. Unutmayalım ki dünya ve ahiret mutluluğu, hakkıyla Rabbine itaat eden, içtenlikle iman esaslarına sarılan, ihlasla ibadetlere devam eden ve güzel ahlaktan taviz vermeyen müminlerin olacaktır.“

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.