Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 12. hafta heyecanı başlıyor: Haftanın maçında Beşiktaş’ın konuğu Trabzonspor – Galatasaray, Fatih Karagümrük deplasmanında

Süper Lig’de 12. hafta, bugün (5 Kasım) oynanan karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Haftanın maçında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek

Beşiktaş, yarın (6 Kasım) Trabzonspor’u konuk edecek. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Erkan Özdamar yönetecek.

Beşiktaş, Trabzonspor’u yenerek çıkışa geçmek istiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı dört maçı da kaybederek Devler Ligi’ne veda eden Beşiktaş, Trabzonspor maçı ile çıkışa geçmek istiyor. Süper Lig’de 11 maça çıkan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda altı galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Sergen Yalçın‘ın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 20 gol atarken kalesinde ise 13 gol gördü. Öte yandan Trabzonspor ile arasında yedi puanlık fark bulunan Beşiktaş’ın son maçlarda rakibine karşı şansı tutmuyor. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor ile oynadığı son beş maçta üç yenilgi aldı. Beşiktaş, Trabzonspor’u sahasında konuk ettiği karşılaşmalarda ise rakibine üstünlük kurdu. İstanbul’da şu ana kadar oynanan 65 karşılaşmada Beşiktaş 32, Trabzonspor 14 galibiyet aldı. Siyah-beyazlıların Kanadalı forveti Cyle Larin ise Sergen Yalçın’ın dev maçtaki en büyük kozu olacak. 26 yaşındaki futbolcu OPTA verilerine göre, 2021 senesinde iç sahada görev yaptığı 16 lig maçında 12 gol ve dört asist yaparak 16 gole doğrudan etki etti.

Trabzonspor, namağlup unvanını koruma amacında

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı 11 karşılaşmada sekiz galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 22 kez sarsarken kalesinde ise 10 gol gördü. Bordo-mavililer, aynı zamanda ligde 23 maçtır yenilmiyor ve bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi olma unvanını taşıyor. Son maçlarda Beşiktaş deplasmanlarından istediği sonuçlar ile dönmesini başaran Trabzonspor, rakibi ile deplasmanda oynadığı son 17 lig maçında yalnızca dört kez mağlubiyet yaşadı. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmaların beşinde Beşiktaş’ı yenerken yedi maçtan ise bir puan çıkardı. Öte yandan OPTA verilerine göre Trabzonspor, 64 isabetli şut ile bu sezon rakip kaleye en fazla isabetli şut çeken takım olarak da dikkati çekiyor. Bordo-mavililerin bu sezonki en skorer ismi ise Anastasios Bakasetas. Yunan futbolcu, bu sezon takımına yedi gol ve üç asistlik katkı yaptı.

Galatasaray, zorlu VavaCars Fatih Karagümrük deplasmanında

Galatasaray, 7 Kasım Pazar günü VavaCars Fatih Karagümrük’e konuk olacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Atilla Karaoğlan yönetecek.

Son olarak ligde Gaziantep FK’yı 2-0 yenen Galatasaray, ligde oynadığı 11 karşılaşmada altı galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda rakip filelere 17 gol atarken kalesinde ise 14 gol gördü. 

UEFA Avrupa Ligi’nde Lokomotiv Moskova ile yenişemeyen Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi hata yapmak istemiyor. Sarı-kırmızılılar, VavaCars Fatih Karagümrük ile oynadığı son 10 maçta beş galibiyet, üç beraberlik ve iki yenilgi aldı. Ancak Galatasaray, rakibini 2020-2021 sezonunda oynadığı iki maçta da yenemedi. Öte yandan Fatih Terim‘in VavaCars Fatih Karagümrük karşısındaki en büyük kozu Alexandru Cicaldau olacak. Rumen futbolcu, bu sezon üç gol ve bir asistlik performansı ile Galatasaray’ın ligdeki en skorer futbolcusu konumunda.

VavaCars Fatih Karagümrük, ligde oynadığı 11 karşılaşmada beş galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet alarak 18 puan topladı. 32 yaşındaki Francesco Farioli‘nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 17 gol atarken kalesinde ise 14 gol gördü.

Francesco Farioli’nin ekibi, Galatasaray maçına tarihe geçmek için çıkacak. Evinde oynadığı son 11 maçta yedi galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen VavaCars Fatih Karagümrük, Galatasaray’dan puan alarak kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisini egale etmek isteyecek. Farioli, Galatasaray maçında ise Andrea Bertolacci‘ye güveniyor. İtalyan futbolcu, bu sezon forma giydiği yedi karşılaşmada altı kez fileleri sarstı. 

Fenerbahçe’nin rakibi Yukatel Kayserispor

Fenerbahçe, 7 Kasım Pazar günü Yukatel Kayserispor’u konuk edecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Cüneyt Çakır yönetecek.

Süper Lig’de oynadığı son üç karşılaşmada da mağlubiyet alan Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor‘u yenerek lider Trabzonspor ile puan farkını indirmeyi hedefliyor. Vitor Pereira‘nın öğrencileri, ligde oynadığı 11 karşılaşmada altı galibiyet, bir beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, bu maçlarda 15 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 13 gol gördü. 

Belçika temsilcisi Royal Antwerp’i deplasmanda 3-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi’nde yeniden iddialı konuma gelen Fenerbahçe, tüm dikkatini zirve yarışına çevirdi. Öte yandan Süper Lig’de oynadığı son üç maçı da kaybeden sarı-lacivertliler, lig tarihinde üst üste dört yenilgi almadı. Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor ile karşılaştığı son 10 lig maçında ise rakibine üstünlük kurdu. Fenerbahçe, bu karşılaşmaların beşini kazanırken yalnızca iki maçtan puan çıkartamadı. Fenerbahçe’nin Yukatel Kayserispor karşısındaki en büyük kozu ise İrfan Can Kahveci olacak. Uzun süre sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan İrfan, geçen hafta İttifak Holding Konyaspor filelerini sarsmıştı. 

Yukatel Kayserispor ise ligde oynadığı 11 karşılaşmada dört galibiyet, iki beraberlik ve beş mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalarda rakip filelere 15 gol atarken kalesinde 18 gol gördü.

Hikmet Karaman yönetiminde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Yukatel Kayserispor, bu sezon ligde çıktığı altı deplasman maçında dört mağlubiyet aldı. Öte yandan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe savunmasını Mario Gavranovic ile zorlayacak. İsviçreli hücum oyuncusu, takımın attığı son beş golün dördüne doğrudan katkı yaptı. 

Süper Lig’in 12. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

5 Kasım Cuma

Çaykur Rizespor-Aytemiz Alanyaspor

Gaziantep FK-Kasımpaşa

6 Kasım Cumartesi

Demir Grup Sivasspor-GZT Giresunspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir

Fraport TAV Antalyaspor-Altay

Beşiktaş-Trabzonspor

7 Kasım Pazar

Göztepe-İttifak Holding Konyaspor

VavaCars Fatih Karagümrük-Galatasaray

Adana Demirspor-Atakaş Hatayspor

Fenerbahçe-Yukatel Kayserispor

Süper Lig’in 12. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.