Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde dördüncü hafta sona erdi: Galatasaray, Lokomotiv Moskova ile berabere kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü – Fenerbahçe, Royal Antwerp’i farklı geçti

UEFA Avrupa Ligi’nde dördüncü hafta, dün (4 Kasım) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Galatasaray, sahasında konuk ettiği Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-kırmızılıların golünü Sofiane Feghouli kaydederken Rusya ekibinin golünü ise François Kamano attı. Fenerbahçe ise Belçika deplasmanından galibiyetle ile döndü. Sarı-lacivertliler; Mert Hakan Yandaş, Max Meyer ve Mergim Berisha’nın attığı goller ile Antwerp’i 3-0 mağlup etmeyi başardı. 

Galatasaray, Lokomotiv Moskova ile yenişemedi 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun dördüncü hafta maçında Lokomotiv Moskova’yı sahasında ağırladı. NEF Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, İsviçre Futbol Federasyonu’ndan Sandro Scharer yönetti.

Galatasaray ve Lokomotiv Moskova’nın dizilişleri

NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşma düşük tempoda başladı. Her iki ekibin de savunma anlayışını ön plana aldığı bu bölümde net gol fırsatları yaşanmadı. Ancak Galatasaray, dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü eline aldı. Seyircisinin desteği ile Lokomotiv Moskova kalesine yüklenmeye başlayan sarı-kırmızılılar, aradığı golü 43. dakikada buldu. Halil Dervişoğlu’nun sürüklediği atakta top ile buluşan Sofiane Feghouli, ceza sahası dışından jeneriklik bir gole imza attı. Galatasaray, Cezayirli yıldızının harika golü ile soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

Galatasaray, galibiyetten başka sonuç kendisine yaramayan Lokomotiv Moskova karşısında ikinci yarıya hızlı başladı. Cimbom, müsabakanın 54. dakikasında ise aradaki farkı ikiye çıkarma şansından faydalanamadı. Alexandru Cicaldau’nun pasında top ile buluşan Sofiane Feghouli, uygun pozisyonda olmasına rağmen meşin yuvarlağı üstten dışarıya attı. Dakikalar ilerledikçe Lokomotiv Moskova, skor avantajını korumak isteyen sarı-kırmızılılar karşısında dengeyi kurdu. Rusya temsilcisi, dakikalar 72’yi gösterdiğinde beraberlik golünü de attı. Konstantin Maradishvili’nin sağ kanattan arka direğe çevirdiği topa François Kamano dokundu ve skor 1-1’e geldi. Kamano’nun golü, Galatasaray’ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında kalesinde gördüğü ilk gol olarak kayıtlara geçti. Karşılaşmanın kalan dakikaları ise nefesleri kesti. Halil Dervişoğlu ile 81. dakikada gole çok yaklaşan Galatasaray, 86. dakikada ise direği geçemedi. Her iki ekip de son dakikalara doğru oyun disiplininden koptu. Lokomotiv Moskova, 86. dakikada maçtaki en net gol fırsatını yakaladı. Ancak Fernando Muslera, aynı pozisyonda hem Fedor Smolov’a hem de Murilo Cerqueira’ya gol izni tanımadı. Müsabaka, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi.

Lokomotiv Moskova ile berabere kalan Galatasaray, puanını sekize yükselterek grup liderliğini sürdürdü. Rusya temsilcisi ise puanını iki yaptı. Grubun diğer maçı da 2-2 sona erdi. Lazio, Olimpik Marsilya beraberliğinin ardından puanını beşe, Fransa temsilcisi ise dörde yükseltti. 

Galatasaray’ın Lokomotiv Moskova maçının ardından yapmış olduğu paylaşım:

E Grubu’nda dördüncü haftanın ardından oluşan puan durumu:

Fenerbahçe, Royal Antwerp’i farklı mağlup etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu dördüncü maçında Royal Antwerp’e konuk oldu. Bosuil Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, Bosna-Hersek Futbol Federasyonu’ndan Irfan Peljto yönetti.

Royal Antwerp ve Fenerbahçe’nin dizilişleri

UEFA Avrupa Ligi’ne istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, Royal Antwerp karşısında maça hızlı bir giriş yaptı. Sarı-lacivertliler, henüz 9. dakikada skor avantajını eline geçirdi. İrfan Can Kahveci’nin pasında top ile buluşan Mert Hakan Yandaş, harika bir gole imza attı. Fenerbahçe, Mert Hakan’ın golünün ardından da ataklarına hız kesmeden devam etti. Belçika temsilcisini sürklase eden Sarı Kanarya, 16. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Mergim Berisha‘nın topuk pasına hareketlenen Max Meyer, meşin yuvarlağı filelere yollayan isim oldu ve Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü kaydetti. Vitor Pereira‘nın öğrencileri, büyük şok yaşayan rakibi karşısında 29. dakikada skoru 3-0’a getirdi. Organize gelişen Fenerbahçe atağında top ile buluşan Mert Hakan, arka direğe ortasını açtı. Berisha ise takım arkadaşının açtığı ortaya nefis bir vole vurdu ve topu fileler ile buluşturdu. İlk yarım saatlik dilimde Royal Antwerp’in fişini çeken Fenerbahçe, soyunma odasına oldukça rahat gitti. 

İlk 45 dakikada üç puanı cebine koyan Fenerbahçe, ikinci yarıya da pozisyon ile başladı. Berisha’nın pasında savunma arkasına sarkan Diego Rossi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yan direğe takıldı. Sarı-lacivertliler, ikinci yarının kalan dakikalarında skor avantajını korumayı başardı ve Belçika deplasmanından üç puan ile döndü. 

Royal Antwerp’i 3-0 yenen Fenerbahçe, gruptaki ilk galibiyetini aldı ve puanını beşe yükseltti. Belçika temsilcisi ise bir puanda kaldı. Grubun diğer maçında Eintracht Frankfurt, deplasmanda Olympikaos’u 2-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. 

Mergim Berisha’nın Royal Antwerp filelerine yolladığı harika gol:

D Grubu’nda dördüncü maçların ardından oluşan puan durumu:

UEFA Avrupa Ligi’nin dördüncü haftasında alınan skorlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler