Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yayın platformlarında kara para aklama skandalı – Yayıncı Ahmet “Jahrein” Sonuç: “Kart bilgileri çalınmış olan insanların bilgileriyle Twitch üzerinden Bit satın alınarak para yasallaştırılıyor”

Amazon’un sahip olduğu Twitch platformundaki bilgilerin çalınması sonucu, Türkiye’deki Twitch yayıncılarının da içinde bulunduğu büyük bir grubun gelirleri sızdırıldı. Bu veri setinin paylaşılması sonucu, Türkiye’de az takipçisi olan çok sayıda kullanıcının yüksek miktarlarda gelir elde ettiği görüldü, bu da kara para aklama ve dolandırıcılık iddialarının ortaya çıkmasına zemin hazırladı.

Bilgilerin çalınması sonucu ortaya dökülen veriler, 50’den az takipçisi olan hesaplara, kimi kullanıcılar tarafından yüksek miktarda bağışlar yapıldığını, özellikle de Twitch’te Bit adı verilen sanal emtia üzerinden dolandırıcıların emojiler satın alıp işbirlikçilere gönderdiğini ortaya çıkardı.

Türkiye’de canlı yayınları az sayıda kişi tarafından izlenen kullanıcılara Twitch’teki Bit’lerle yüksek meblağda para gönderildiği anlaşıldı. Bazı hesaplara günlük olarak 1.000 doların üzerinde para gönderildiği tespit edildi.

Medyascope editörü Doğa Üründül’ün sunumuyla Ahmet “Jahrein” Sonuç, oyun platformu Twitch başta olmak üzere birçok platformdan yapılan kara para aklama skandalının perde arkasını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.