Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amy Winehouse’un eşyaları açık artırmada milyonlarca dolara satıldı, geliri uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele eden vakfa bağışlanacak

2011 yılında hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Amy Winehouse‘un eşyaları açık artırmada satıldı. Eşyaların arasında en değerlisi sanatçının son performansında giydiği elbiseydi. 27 yaşında hayatını kaybetmeden bir ay önce Belgrad’da sahne alırken giydiği mini elbise, 243 bin doların üzerine satılarak beklenenden 16 kat daha pahalı bir fiyata satıldı.

Açık artırmadan kazanılan para, uyuşturucu ile mücadele eden gençler için harcanacak

Alkol zehirlenmesinden genç yaşta hayatını kaybeden Britanyalı şarkıcının 800 eşyasından elde edilen 4 milyon doların tamamı, bağımlılık sorunları yaşayan gençlere yardım etmek için kurulan vakfa aktarılacak.  

Açık artırmadaki birçok parça, tahmin edilen değerinin üzerine satıldı: 

  • Winehouse’un “En İyi İngiliz Kadın Şarkıcı” ve “En İyi İngiliz Albümü” ödüllerini aldığı 2007 Brit Ödülleri gecesinde taktığı kalp şeklinde, kırmızı, deri bir Moschino çanta 204 bin 800 dolara satıldı.  
  • Altın renkli bir Dolce&Gabbana elbise ise 150 bin dolar ile tahmin edilenden 30 kat daha pahalıya alıcı buldu.  
  • Nelson Mandela’nın 90. doğum günü kutlamasında sahne alırken giydiği ve tahmini değeri bin dolar olan Temperley London marka bronz-siyah tulum 121 bin dolara satıldı.  
  • Pembe ayakkabıları 12 bin 500 ve 19 bin 200 dolar arasında alıcı bulurken, Winehouse’ın hayatını kaybettiği Camden Meydanı’nı gösteren ve üzerinde notlar bulunan metal sokak tabelası da 19 bin 200 dolara satıldı.  
Amy Winehouse

Eşyalardan bazıları alıcılarına teslim edilmeden 26 Kasım’da Kensington’daki Design Museum’da başlayacak “Amy: Beyond the Stage” sergisinde yer alacak. 

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.