Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye’deki kadın girişimciler için 600 milyon euro fon sağlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’deki kadın girişimcilerin güçlendirilmesi ve işgücüne olan katılımlarını artırmak amacıyla 600 milyon euroluk bir finansman desteği sağlayacak. Fonlar, “İş Hayatında Kadınlar” programı çerçevesinde kadınların işlettiği firmalara verilecek ve yerel bankalar fonlar için aracı olacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso, görüşme sonrasında konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Cinsiyet eşitliği, sağlam iş dünyasının teşvik edilmesinde ve sürdürülebilir büyümede temel bir unsur. EBRD, kadın girişimcilerin maruz kaldığı finansman açığını kapatmaya ve Türkiye’deki kadınların gücünü açığa çıkarmaya kararlı.”

Türkiye’nin önemli kredi kuruluşlarından biri olarak bilinen Denizbank, iş dünyasındaki kadın girişimcilere destek vermek için şimdiden 50 milyon dolarlık bir EBRD finansmanı aldı.

İş Hayatında Kadınlar Programı nedir?

Türkiye’de ilk olarak 2014 yılında hayata geçirilen İş Hayatında Kadınlar programının amacı, ülkedeki kadın girişimcileri teşvik etmek. Programın oluşturulduğu 2014 yılını takip eden üç yıl içerisinde EBRD, beş Türk bankasına 300 milyon euroluk bir kredi sağladı. Bu programdan şu ana dek 20 bin kadın girişimci faydalandı.

EBRD, Türkiye’nin önde gelen kurumsal yatırımcılarından biri. Bugüne kadar 351 projeye 14 milyar euroluk finansman desteği verdi.

Kaynak: EBRD

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.