Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüz yüze eğitim devam edecek, 40 bin sağlık personeli atanacak, elektrik faturalarındaki TRT payı ve Enerji Fonu kesintisi kaldırılacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü (8 Kasım) kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerinin kaldırılacağını ve 40 bin yeni sağlık personeli alınacağını duyurdu. Okulların açık kalıp kalmayacağıyla ilgili tartışmanın artık sona ermesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Yüz yüze eğitim kesinlikle devam edecek” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye-Irak tezkeresine “hayır” oyu veren CHP’ye sert sözlerle tepki gösterirken, İYİ Partili Lütfü Türkkan ile ilgili ise “Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil, en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkânları kullanacağız”  diye konuştu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni kazananları da açıkladı.

“Yüz yüze eğitim devam edecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelenin başarıyla devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye salgınla mücadelesini, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek ve ön alıcı bir anlayışla başarıyla devam ettirmektedir. Salgın yeni dalgalar ve varyantlar halinde insanlığı tehdit etmeyi sürdürüyor. Vaka, hastaneye yatış, vefat sayıları kontrol edebileceğimiz seviyede. Bunu daha da aşağı çekeceğiz. Okullar kapanacak mı tartışması artık sona ermeli. Yüz yüze eğitim kesinlikle devam edecek” diye konuştu.

“40 bin sağlık çalışanı atanacak” 

40 bin sağlık personeli atanacağını duyuran Erdoğan, “Sağlık alanında çok güçlü bir altyapı ile rahatça ihtiyaçlarımızı karşılayabildik. Sağlık hizmetlerinde krize izin vermedik, vermeyeceğiz. Sağlık Bakanlığı’na 40 bin yeni personel ataması yapılacak” dedi.

“Elektrik faturalarında TRT payı ve Enerji Fonu kesintileri kaldırılıyor”

Elektrik faturalarında TRT payının kaldırılacağını açıklayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Küresel düzeydeki tüm bu yükselişe rağmen, elektriği, maliyetin yarısı düzeyde vatandaşlarımıza vererek 17 milyarlık bir sübvansiyon yaptık. Bir başka ifadeyle her vatandaşımıza yıllık bin 500 liranın üzerinde enerji desteği vermiş olduk. Elektrikte önümüzdeki yıl TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık.” 

CHP’ye tezkere tepkisi

Suriye-Irak tezkeresine “hayır” oyu veren CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta tezkere konusundaki tartışmalar endişelerimizi artırmıştır. Türkiye’nin sınır ötesi harekatları siyaset üstü bir konudur. Daha önce ‘evet’ dedikleri tezkereye yabancı asker bahanesi ile ‘hayır’ diyenlerin bir yerden işaret aldıkları anlaşılmaktadır. Yozgat’a gidip Kandil’i yakmaktan bahsedeceklerini söyleyenler, bu tutarsızlıkların göstergesidir” diye konuştu.

Lütfü Türkkan’a sert tepki: “Siyasi ve hukuki tüm imkânları kullanacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in talebi üzerine partisinin TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan da vardı. Türkkan ilgili bir video gösteren ve ağır ifadelerle yüklenen Erdoğan, şunları söyledi:

“Partisinin grup başkanvekilliğinden ayrılması, bu iş için bir çıkış yolu değildir. Artık ‘sözde milletvekili’ olan bu kişinin parlamento çatısı altında yeri olmaması lazım. Kaldı ki başında bayan, bir kadın genel başkanın olduğu bu partide bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil, en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkânları kullanacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfü Türkkan’ın Ziraat Bankası’na 36 milyon dolar borcu olduğunu ve bu borcu henüz ödemediğini de öne sürdü. 

Kadın örgütlerine sert sözler: “Siz ne iş yapıyorsunuz?”

Erdoğan’ın hedefinde kadın örgütleri de vardı: “Kadın STK’lara sesleniyorum: Ey kadın STK’lar siz ne iş yapıyorsunuz? İlla sizin örgüte ait bir kadına küfredilirse, hakaret edilirse, o zaman mı ayağa kalkacaksınız? Bir şehidimizin bir yakınına küfür edildiğinde niye sokağa düşmüyorsunuz?”

“Her kim bu ülkede bir daha ‘İstanbul Sözleşmesi’ diye başlayan bir cümle kurarsa…”

Muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarına ağır sözlerle yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ana muhalefetin başı, daha iki gün önce yaptığı açıklamalarda kadın haklarından, kadına şiddetten, kadınlarımıza yönelik hakaretlerden bahsediyordu. Hani sen kadın haklarını savunuyordun? Meclis’te aynı renk ve aynı sloganlarla bezeli maskeler takan sözde genel başkanlar, sözde siyasetçiler, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcileri vardı. Bunların hiçbiri de şehit yakınına hakaret eden bu rezil şahsın terbiyesizliğine karşı derhal harekete geçmemekle aslında amaçlarının başka olduğunu göstermişlerdir. Her kim bu ülkede bir daha ‘İstanbul Sözleşmesi’ diye başlayan bir cümle kurarsa ona en başta ve en çok kendi adlarını sapkın ideolojik ajandaları uğruna istismar ettiği için kadınlarımız tepki göstermelidir.”

Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni kazananları da açıkladı. Ödül alan isimler şöyle:

*Bilim-kültür alanında: Teoman Duralı

*Müzik alanında: İdil Biret

*Görsel sanatlar alanında: Alev Ebuzziya

*Sinema alanında: Cüneyt Arkın

*Edebiyat alanında: Gürbüz Azak

*Kaligrafi alanında: Etem Çalışkan 

*Sahaflık alanında: İbrahim Manav

*Vefa Ödülü: Kemal Tahir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.