Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: ABD’de seyahat yasağı kaldırıldı, Ukrayna’da aşı olmayan memur ve öğretmenler görevlerinden uzaklaştırılacak

Dünya genelindeki vaka sayısı 250 milyonu aştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), koronavirüs salgını nedeniyle uyguladığı yabancı ülke vatandaşlarına seyahat yasağını kaldırdı. Almanya’da vaka sayıları rekor kırıyor. Gürcistan’da 1 Aralık’tan itibaren Yeşil Pasaport’u olmayan kişiler kamuya açık mekanlara giremeyecek. Ukrayna’da koronavirüs aşısı olmayan memur ve öğretmenler görevlerinden uzaklaştırılacak. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

ABD’de seyahat yasağı kaldırıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), koronavirüs salgını nedeniyle uyguladığı yabancı ülke vatandaşlarına seyahat yasağını kaldırdı. Böylece ABD vatandaşı olmayan kişilerin ülkeye girmesi için hem tam aşılanmış olmaları hem de negatif PCR testi sonucu göstermeleri gerekiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) bildirdiğine göre ülkeye girişte kabul edilen aşılar şöyle: Johnson&Johnson, Pfizer&BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Covishield, Sinopharm ve Sinovac.

Almanya’da vaka sayıları rekora koşuyor

Almanya’da vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Ülkede her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 201,1’e yükseldi. Bu rakam koronavirüs salgınının başından itibaren kaydedilen en yüksek rakam olma özelliği taşıyor. Ülkede koronavirüsle mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü, salgının başına kıyasla çok daha fazla kişinin aşılanmış olduğuna işaret ederek vaka sayılarındaki artışın kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Gürcistan’da da “Yeşil Pasaport” dönemi başlıyor

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, koronavirüs salgını ile mücadele uygulamaları kapsamında kamuya açık mekanlarda “Yeşil Pasaport” uygulamasına geçileceğini açıkladı. Yeşil Pasaport’un son üç gün içinde negatif PCR testi gösteren, koronavirüs hastalığı geçiren ya da tam aşılanan kişilere verileceği belirtildi. Uygulama 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek.

İrakli Garibaşvili

Ukrayna’da aşılanmayan memur ve öğretmenler görevinden uzaklaştırılacak

Ukrayna’da bugünden itibaren aşılanmayan devlet görevlileri ve öğretmenler, işlerinden uzaklaştırılacak. Ülkenin başkenti Kiev’de vakaların artış göstermesiyle kırmızı alarma geçilmiş ve şehirde sıkı tedbirler uygulanmaya başlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.