Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da son yılların en büyük mafya davası başladı: İlk duruşmada ‘Ndrangheta’nın 70 üyesi hapis cezası aldı

İtalya’daki en büyük mafya grubu olarak bilinen ‘Ndrangheta’nın yargılandığı davanın ilk duruşmasında, 70 sanık hüküm giydi. 1980’lerin sonlarından bu yana en büyük mafya davası olarak öne çıkan yargılamaların kalan kısmının iki yıl veya daha fazla süre içinde tamamlanması bekleniyor.

İtalyan yargısı, 70 üyesini mahkûm ederek, ülkenin en güçlü mafya grubu ‘Ndrangheta’ya ağır bir darbe vurdu. Hızlı yargılama yolunu seçen 91 sanık hakkındaki karar, bir “mega duruşmanın” yapıldığı büyük bir mahkeme salonunda okundu. Sanıkların 70’i 10 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı, 21’i ise beraat etti.

Hızlı yargılama yolunu seçen sanıklar, mahkûm edilmeleri halinde ceza indiriminden yararlanabiliyor. Bu yola başvuran sanıkların altısı, talep edilen en yüksek cezaya yani 20 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

‘Ndrangheta’ya yönelik “Rinascita-Scott” isimli davada 355 sanığın yargılama süreci ise devam ediyor. Bu yargılamaların iki yıl veya daha fazla sürmesi bekleniyor. ‘Ndrangheta organize suç örgütünün üyeleri ve işbirlikçilerinin yargılamaları ocak ayından bu yana sürüyor.

Soruşturmayı yürüten ve 30 yılı aşkın bir süredir polis koruması altında yaşamak zorunda kalan Savcı Nicola Gratteri, her şeyin yolunda gittiğini ve bu davanın, 1980’lerde Sicilyalı Cosa Nostra örgütünün hedef alındığı davadan sonra en büyük dava olduğunu belirtti.

Gratteri, “Hiçbir şeyden ya da hiç kimseden korkmuyorum. Her zaman ne düşündüğümü söylerim ve gerçeği söyleyemiyorsam bunu kanıtlayamadığım içindir. Hiçbir sorun yok” diye konuştu.

Kaynak: Euronews

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.