Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu kadınların gönlünü kazanmaya çalışırken Erdoğan

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, muhalefet partilerinin faaliyetlerinde ve söylemlerinde kadınların daha görünür olmasını ve kadın haklarının öne çıkarılmasını ele aldı.

“Muhalefet vitrininde kadınların öne çıkışı dikkat çekiyor.

Son dönemde İYİ partinin oylarında belirgin artış görülen tek parti olmasında Akşener’in kadınların haklarını savunan söylemi ilk sırada pay sahibi. Bingöl’de kendisine tepki gösteren bir seçmene gayet maço, eril tavır ve hakaretle karşılık veren Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan’ı görevinden istifa ettirmesi bunun sön örneği. Daha önce MHP lideri Bahçeli’nin ‘Fosforlu Cevriye’, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Gelin Hanım’ küçümsemelerine hiç altta kalmadan anında yanıt vermişti. Bu tepkilerinin kadınların sempatisini kazandığına kendi sosyal çevremden de tanığım.
Kılıçdaroğlu’nun kadınlar için altı vaadini Akşener ile Millet İttifakı içinde bir rekabet olarak görmek de mümkün; öyleyse bu kadınların kazanımları adına yapıcı bir rekabet sayılmalı”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.