Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonaları tarihinde ilk kez üç madalya kazandı – Milli yüzücüler, Viktoria Zeynep Güneş’ten altın ve bronz, Emre Sakçı’dan gümüş madalya

Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye, şampiyona tarihinde ilk kez üç madalya kazandı.

Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda, Fenerbahçe’nin milli yüzücüsü Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada 25.39’luk derecesiyle Avrupa ikincisi oldu. 50 metre kurbağalama finalini Belarus’tan Ilya Shymanovich 25.25’lik derecesiyle kazanırken, bronz madalyaya İtalya’dan Nicolo Martinenghi 25. 54 ile uzandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Olimpiyat ve Paralimpik Takımları resmi hesabı Team Türkiye, Emre Sakçı’nın başarısını böyle duyurdu:

Victoria Zeynep Güneş’ten bir altın, bir bronz madalya

Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre bireysel karışık kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye’ye büyüklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi. 400 metre bireysel karışıkta final yüzen milli yüzücü, 4.30.45’lik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Viktoria Zeynep, bu derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirdi.

Milli yüzücü, 200 metre karışık finalinde de 02:07.67’lik derecesiyle Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Olimpiyat ve Paralimpik Takımları resmi hesabı Victoria Zeynep Güneş’in başarısını böyle duyurdu:

https://twitter.com/TeamTurkiye/status/1455561399648858130?s=20

Türkiye, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonaları tarihinde ilk kez üç madalya aldı

Türkiye’nin, bir altın, bir gümüş ve bir bronz olmak üzere üç madalyayla tamamladığı şampiyonada aynı zamanda ilkler de yaşandı. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası tarihi boyunca Türkiye, ilk kez bir organizasyona üç madalya sığdırmayı başardı.

Türkiye, yüzme tarihinde de ilk altın madalyasına kavuştu. Viktoria Zeynep Güneş şampiyonluğunu bir de bronzla pekiştirdi. Kapanışı da Emre Sakçı gümüş madalyayla yaptı. Türkiye, Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası’ndaki toplam madalya sayısını sekize yükseltirken, bu sekiz madalyadan yedisini son altı yılda kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.