Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya A Milli Futbol Takımı’nda bir futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı – Temaslı olan dört futbolcu karantinaya alındı

Almanya A Milli Futbol Takımı’nda bir oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu. Bild gazetesinin haberine göre koronavirüse yakalanan futbolcu, Bayern Münih forması giyen Niklas Süle. 26 yaşındaki futbolcu, aşılarını tamamlamıştı.

Almanya A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri J Grubu’nda oynayacağı Liechtenstein ve Ermenistan maçları öncesi toplandı. Wolfsburg’daki kampın öncesinde, milli takım oyuncuları ile çalışanlarına PCR testi uygulandı. Almanya Futbol Federasyonu (DFB), uygulanan PCR testlerinden birinin pozitif sonuçlandığı açıkladı. Test sonucu pozitif çıkan milli futbolcu hemen izolasyon sürecine tabi tutulurken, oyuncunun tam aşılı olduğu belirtildi. Öte yandan test sonucu negatif çıkan dört futbolcu da söz konusu futbolcu ile temaslı oldukları için karantinaya alındı.

Almanya A Milli Futbol Takımı’nda, testi pozitif çıkan ve karantina altındaki oyuncuların yerine Maximilian Arnold, Ridle Baku ve Kevin Volland, milli takım kadrosuna çağrıldı.

Bild’e göre koronavirüse yakalanan futbolcu Niklas Süle

Bild gazetesi, koronavirüse yakalanan futbolcunun Bayern Münih forması giyen Niklas Süle olduğunu aktardı. Herhangi bir belirti göstermeyen Süle’nin aşıları tam olmasına karşın PCR testi pozitif çıktı. Bild ayrıca, Süle ile temas halinde bulundukları için karantinaya alınan dört futbolcunun Serge Gnabry, Jamal Musiala, Karim Adeyemi ve Joshua Kimmich olduğunu açıkladı. Bu isimlerden Kimmich, şu ana kadar aşılarını olmayan tek isim olarak dikkat çekiyor. 

Joshua Kimmich, henüz koronavirüs aşısı olmadı

Bayern Münih’te forma giyen Joshua Kimmich, 26 Ekim tarihinde SkySports‘a verdiği demeçte koronavirüs aşısı ile ilgili endişe duyduğunu açıklamıştı. ”Kişisel olarak, uzun vadeli çalışmaların eksikliği konusunda hâlâ birkaç endişem var. Ancak pandemi sorumluluğunun bilincindeyim. Hijyen önlemlerine uyuyorum. Ayrıca kulüpte aşısız futbolculara iki-üç günde bir test yapılıyor” diyen Kimmich, aşı karşıtı olmadığının da altını çizmişti. 26 yaşındaki futbolcu, ”Her ne sebeple olursa olsun endişeleri olan insanlar var. Buna da saygı duyulmalı, özellikle tedbirlere uyuyorsa. Şu anda birkaç endişem var. Ancak gelecekte aşı olmam güçlü bir ihtimal” demişti.  

Joshua Kimmich ve Leon Goretzka, koronavirüs sürecinde yardımlar yaptı

Koronavirüs aşısı olma konusunda endişeleri olan Joshua Kimmich, Bayern Münih’ten takım arkadaşı Leon Goretzka ile birlikte ”WeKickCorona” isimli yardım kurumunu, 2020 yılının Mart ayında faaliyete geçirdi. ”WeKickCorona”, koronavirüs aşısının henüz ulaşmadığı yerlere maddi yardım yapıyor. Koronavirüsün önlenmesine yönelik 661 projeye destek veren kurum, şimdiye kadar 6 milyon euronun üzerinde maddi destekte bulundu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler