Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barcelona’dan örnek davranış: Katalan ekibi zihinsel engelliler takımı kurdu

İspanyol kulübü Barcelona, önemli bir projeye imza attı. Kadrosunda 20 erkek ve dört kadın futbolcu bulunan zihinsel engelliler futbol takımının tanıtımı kulübün altyapı tesisi La Masia’da yapıldı.

Katalan temsilcisinin yeni takımı, İspanya Futbol Federasyonu’nun daha önce kurduğu zihinsel engelliler liginde mücadele edecek. Takımın kaptanı Pol Montia, kulübe katıldıkları için kendilerini çok mutlu hissettiklerini ve tarihi bir an yaşadıklarını söyledi.

Kurulan yeni ekibin elçisi seçilen Barcelona futbol kulübünün tecrübeli savunma oyuncusu Gerard Pique, yer aldığı sosyal sorumluluk projesiyle ilgili şöyle konuştu:

“Bu ailenin ve Barcelona Vakfı’nın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Bu, Barcelona’nın neden bir kulüpten fazlası olduğunu gösteriyor. Biz burada eşitliğin önemini gösteriyoruz. Böylece çocuklar birbirleri ile sosyal etkileşime girebilir, seyahat edebilir ve tecrübelerini paylaşabilirler. Bence bu, sporcu olmanın en önemli parçası.”

Barcelona resmi hesabının zihinsel engelliler takım duyurusu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.