Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “CHP milli irade ile yollarını bir daha kavuşmamak üzere ayırmıştır, Kılıçdaroğlu’nun suyu ısınmış, miadı dolmuştur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün (9 Kasım) partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Devlet Bahçeli, İYİ Parti’nin eski grup başkanvekillerinden Lütfü Türkkan’a ise sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“CHP’ye oy verenler şaşkındır, şok halindedir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu hafta da grup toplantısının uzun bir bölümünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayırdı. CHP’nin Suriye-Irak tezkeresine desteklememesine tepki gösteren Bahçeli, “CHP tezkereye ‘hayır’ diyerek HDP’nin kafesine girmiş, resmen patlamıştır. CHP yönetimi, PKK-YPG’ye ‘evet’, Türkiye’ye ‘hayır’ demiştir. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin ne yatacak ne de sığınacak yeri kalmıştır. CHP ile yüzleşmek demek, Türkiye’nin huzursuzluk devirlerine ayna tutmak demektir. Nerede bir anarşik vaka görüldüyse orada CHP çıkmıştır. Nerede bir travma varsa orada CHP suçüstü yakalanmıştır. Kılıçdaroğlu bir sonuçtur. Nedenler ise CHP’nin son 50 yıllık tarihinde yatmaktadır. CHP’ye oy verenler şaşkındır, şok halindedir. İyice sıkışan, manevra alanı daralan Kılıçdaroğlu bu kez de soluğu Yozgat’ta almıştır. ‘Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler’ demiş. Güler misiniz, ağlar mısınız?” diye konuştu.

“Demirtaş’a hain diyebiliyor musun?”

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır başta olmak üzere, yurdumuzun dört bir köşesinde analar evlatlarını almak için HDP il binaları önünde nöbet tutuyorlar, bundan da mı haberin olmadı? Bunu da mı bilmiyorsun? Sayın Kılıçdaroğlu, eğer mertsen, eğer gücün yetiyorsa, eğer gözün kesiyorsa, eğer kendine güveniyorsan HDP’li yoldaşlarının karşısına dikil de Kandil’i yerle yeksan edeceğini söyle. Yozgat’a gidip bunu Bozok Yaylası’nın yiğitlerine değil, HDP’li bölücülerin, büyüsüne kapıldığın terör destekçilerinin yüzüne haykır, haykır da adam mısın değil misin karar verelim. PKK’ya ‘Teröristsin’ diyebiliyor musun? Demirtaş’a ‘Hainsin’ diyebiliyor musun? Diyorsan gir oyna, çık oyna; yok diyemiyorsan git Kandil’e, gir ağla, çık ağla.”

“Kılıçdaroğu’nun suyu ısınmış, miladı dolmuştur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki büyükelçiliklere ülkedeki yatırımcıların Kanal İstanbul projesine destek vermemesi gerektiğini belirten bir mektup göndermesini eleştiren Devlet Bahleçi, CHP liderini “jurnalcilik” ile suçladı. Bahçeli, şunları söyledi:

“10 büyükelçi tarafından ortaklaşa açıklanan muhtıranın külleri soğumadan, aynı maksatla şimdi de Kılıçdaroğlu karşımıza çıkmıştır. Yabancı büyükelçilerin tamamına mektup göndermiştir. Bu mektup bir siyaset krizidir. 5 Kasım skandalı olarak tarihe geçecektir. Türkiye alerjisi ile yazılmış mektupta Kılıçdaroğlu ayan beyan jurnalcilik yapmıştır. Bir muhalefet partisinin yapılacak bir proje ile ilgili itirazını demokratik yollarla millete anlatması lazım. Bir mektup yazıp casusluğa heves etmesi kimlerin teklifidir? İhbar et ki düştüğün derin çukurdan seni alalım. Senin muhatabın büyükelçiler mi? Türkiye’nin iç meselesini hangi hakla şikayet edip yardım dileniyorsun. Hiç mi gocunmadın, hiç mi utanmadın, hiç mi sıkılmadın! Kılıçdaroğlu demokrasiye kara çalmış, leke sürmüştür. CHP milli irade ile yollarını bir daha kavuşmamak üzere ayırmıştır. CHP’ye gönül veren kardeşlerim ya Kılıçdaroğlu ve dar kadrosundan kurtulacak, ya da partilerinin siyaset çöplüğüne gitmesini izleyeceklerdir. Kılıçdaroğu’nun suyu ısınmış, miladı dolmuştur.”

Lütfü Türkkan’a tepki

İYİ Parti’nin eski grup başkanvekillerinden Lütfü Türkkan’nın Bingöl’deki esnaf ziyareti sırasında bir kişiye küfretmesini de hatırlatan Devlet Bahçeli, Türkkan’ı çok sert sözlerle eleştirdi:

“Milli ve manevi değerlerimiz sistematik şekilde tahrik edilmektedir. Bizler varlığımızı milletimize bağlı olduğuna inanan siyaset temsilcileriyiz. Şehit yakınlarımız bizlere haklarını helal etsinler. Bugünlerimizi borçlu olduğumuz şehitlerimiz ve ailelerimizi gözardı etmemiz mümkün değildir. Açık açık söylüyorum, şehidimizin bacısına küfür etmek soysuzluktur, düşman dilidir. Bu kansızlık, ahlaksızlık hepimizin yüreğini dağlamıştır .’Burası ‘Kürdistan’dır’ diyen bölücüye tık yok ama şehidin bacısına ağza alınmayacak küfürler var. İP Başkanı yaptığını bulacak, ettiğini çekecektir.”

“Kandil’e Türk bayrağı dikilmeli”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın düzenleyeceği Demokrasi Zirvesi için Türkiye’yi davet etmemesinin yankıları sürüyor. ABD’ye tepki gösteren Devlet Bahçeli, “Gerekirse Kandil’e Türk bayrağı dikilmeli” dedi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon sözcüleri Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan PKK/YPG’ye karşı yapılacak muhtemel operasyona engel çıkarmak için Türkiye’ye farklı ton ve içerikte çağrılar yapmaktadır. ABD Başkanı da aralık ayında düzenlenecek sözde demokrasi zirvesine ülkemizi davet etmeyerek kendi çapında mesajlar vermekle uğraşmaktadır. Ne var ki akacak kanın damarda tutmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Meşru güç kullanımı oyunu bozacaktır, milli güvenliğimize, milli varlığımıza diş bileyen, suikast düzenleyen kim olursa olsun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Tezkere kararı açıktır, hüküm sabittir, hükümran milletimizin beklentisi yüksektir, terör örgütleri için artık hiçbir yer emniyetli değildir. Gerekirse Kandil’e Türk bayrağı dikilmeli, gerekirse bir şafak vakti hainler saklandıkları bütün inlerde basılmalıdır. Artık bu işin başka çaresi kalmamıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.