Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (9 Kasım 2021): Murat Aksoy ile Millet İttifakı’nda çatlak iddiaları ve Lütfü Türkkan olayı, Erdoğan’a Biden vetosu, Sinovaclılar’a İngiltere’ye gidiş izni

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de bugün gazeteci Murat Aksoy, İYİ Parti’de Lütfü Türkkan’ın grup başkanvekilliği görevinden istifasıyla sonuçlanan şehit yakınına küfür olayını ve Millet İttifakı’nda “çatlak” iddialarını yorumladı. (05:58 – 19:08)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın 9-10 Aralık’ta düzenleyeceği Demokrasi Zirvesi’ne davet edilmedi. 100’den fazla ülkenin davet edildiği türünün ilk örneği olan zirve, dünya genelindeki demokrasiden uzaklaşmanın, insan haklarıyla özgürlüklerin aşınmasının durdurulmasına katkıda bulunmak için düzenleniyor.

İngiltere, Sinovac’ı “onaylı aşılar” listesine ekledi. İngiltere’nin seyahat kurallarına göre, onaylı aşılarla aşılananlar, yolculuk öncesi test yaptırmak veya yolculuğun ardından karantinaya girmek zorunda kalmıyor. 22 Kasım itibarıyla artık Çin’in Sinovac ve Sinopharm aşıları ile Hindistan’ın Covaxin aşılarını olanlar da İngiltere’ye seyahat edebilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.