Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Onlar hatalarında boğulup tıpış tıpış giderken biz hatalarımızdan aldığımız derslerle her geçen gün büyüyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (9 Kasım) partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Konuşmasında İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın grup başkanvekilliğinden istifa etmesine neden olan olayı değerlendiren Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Sen de milletimize küfreden Mehmet Cengiz’in aldığı ihaleleri iptal et” çağrısında bulundu. İl ziyaretlerine devam edeceklerini belirten Akşener, “Hatalarımızdan aldığımız derslerle her geçen gün büyüyoruz” dedi. Meral Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

“Ülkemize yaşatılan tüm zorluklar Atatürk’ü daha iyi anlamamıza ve o sevginin katlanarak büyümesine sebep oldu”

İYİ Parti lideri sözlerine, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı. Yarın Atatürk’ün ölümünün 83. yıldönümü olduğunu hatırlatan Akşener, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin buluşma noktasıdır. Yapılan her tür hakarete, izlerini silmek için gösterilen ahlaksız gayretlere rağmen o büyük insanı, hayatını vakfettiği bu aziz milletin kalbinden silmeyi başaramadılar. Başaramadıkları gibi yapılan tüm kötülükler, ülkemize ve milletimize yaşatılan tüm zorluklar Atatürk’ü daha iyi anlamamız ve o sevginin katlanarak büyümesine sebep oldu. Görüyorum ki vefatından 83 yıl sonra bile neden hâlâ bu kadar sevildiğini ve sahip çıkıldığını anlamakta zorlanıyorlar. Elbette şaşırmıyoruz” diye konuştu.

“Bu hatayı mazur görecek değiliz”

İYİ Parti lideri, Bingöl’deki esnaf ziyareti sırasında Akşener’e küfreden şehit yakını Tahir Gümren’e küfreden eski Meclis Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında da konuştu. AKP’nin planlı bir provokasyonu sonucunda talihsiz bir olay yaşandığını ve Lütfü Türkkan’ın hata yaptığını vurgulayan Akşener, şunları söyledi: “Malı bulan mağribiler, cuma akşamından beri bu olay üzerinde tepindikçe tepiniyor. Lütfü bey, karşısındaki, genel başkanına, hem de kadın genel başkanına, ağza alınmayacak küfürleri, hakaretleri etmiş, ahlaksız bir adam da olsa sinirlerine hâkim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Elbette bu hatayı, mazur görecek değiliz.”

“AK Parti mensupları kadın ve şehit hassasiyetlerini keşfetti”

Akşener, “Benim asıl ilgimi çeken, bu olay sayesinde başta Erdoğan olmak üzere AK Parti mensuplarının şehit, şehit yakını ve kadın hassasiyetlerini keşfetmeleri oldu” dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkede sürekli kadınlar öldürülürken kılını kıpırdatmayanların, ‘O saatte dışarıda ne işi varmış’çıların bize kadınlardan dem vurmaya hakkı yok. Lütfü bey bir hata yaptı. Ancak yaptığı hata karşısında olgunluk gösterdi ve gereğini yapıp görevinden ayrıldı. Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ün anasına, Zübeyde Ana’ya ‘Genelevde çalışıyor’ diyenler oldu, Sarayda kabul edildiler. Bu ülkenin kadınlarına ‘Başı açık kadın perdesiz eve benzer ya satılıktır ya kiralık’ denildi, elini uzatıp ‘Çekil şuradan’ diyen olmadı. Rize Belediye Başkanı ‘Çözüm sürecine ne gerek var, her birimiz ikinci bir eş olarak Kürt kadınları alalım bu mesele çözülsün’ dedi. Yerinde oturdu, kınamaya bile uğramadı.”

Toplantıda Erdoğan videosu izletildi

İYİ Parti’nin grup toplantısında bu konuşmaların ardından AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin bir video izletildi. Videoda Erdoğan’ın vatandaşlarla girdiği tartışmalar ve şehitler hakkında söylediği bazı cümleler yer aldı. 

“Onlar hatalarında boğulup tıpış tıpış giderken biz hatalarımızdan aldığımız derslerle her geçen gün büyüyoruz”

İYİ Parti’nin hata karşısında olgunluk gösterdiğini belirten Akşener, “Yüzsüzlüğün ve ikiyüzlülüğün hüküm sürdüğü AK Parti siyaseti ile bizim siyasetimizi ayıran da budur. Onlar hatalarında üste çıkmaya çalışıp başkalarını suçlarlar, biz hatamız olduğunda sorumluluğumuzu alırız, hatalarımızı telafi ederiz. Onlar hatalarında boğulup tıpış tıpış giderken biz hatalarımızdan aldığımız derslerle her geçen gün büyüyoruz” diye konuştu. 

“Milletimize küfreden Mehmet Cengiz’in aldığı ihaleleri iptal et”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirirken bir de çağrıda bulunan İYİ Parti lideri, “İktidarın başındaki pek duyarlı beyefendiye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Milletimize küfreden Mehmet Cengiz’in aldığı ihaleleri iptal edip, küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını hemen tahsil et. Egemen Bağış’ı büyükelçilik görevinden hemen al” dedi.  

“Sizden korkan sizin gibi olsun, biz gezmeye devam edeceğiz”

İktidarın milletle bağlarını kopardığını ve Türkiye’ye verecek hiçbir şeyi kalmadığını savunan Akşener, yapılan tüm “provokasyonlara” rağmen İYİ Parti’nin büyüdüğünü söyledi. İl ziyaretlerine devam edeceklerini de aktaran Akşener, “Her dükkanının içinde A Haber’inize provokasyon yaptırabilirsiniz. Her dükkanın kapısında porno sitesi gezenlere, yavşak yavşak konuşanlara provokasyon yaptırabilirsiniz. Sizden korkan sizin gibi olsun. Biz gezmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

“Erdoğan’a istemediği lideri sorsalar Meral Akşener der”

Erdoğan’a seslenmeye devam eden Akşener, “Erdoğan’a istemediği partiyi sorsalar İYİ Parti, istemediği lideri sorsalar Meral Akşener der ama boşuna uğraşma Erdoğan, biz buradayız. İYİ Parti makul siyasetin merkezidir” dedi. 

“Biz sana soralım, sana kaç adam lazım?”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, dünyadaki tüm yönetim sistemlerinde “tek adam anlayışı” olduğunu savunarak muhalefet partilerine “Size kaç adam lazım?” diye sormuştu. Bu sözleri de değerlendiren Akşener, Şentop’un sözlerini “ciddiyetsizlik” olarak niteledi: “‘Bir milletin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılamaz’ dediğimiz için, bu zat bu cümleyi söyledi. Biz sana soralım, sana kaç adam lazım? Ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Gazi Meclisimizin gücünün her gün tırpanlanmasına sessiz kalan başkanının takındığı şu lakayt tavra, bir bakar mısınız? Biz diyoruz ki: ‘Hakimiyet milletindir, tek kişinin keyfine bırakılamaz’. O çıkıp kendince dalga geçiyor. Biz, başkanı olduğu kurumun itibarını savunuyoruz. O çıkıp aklınca espri yapıyor. Yazıklar olsun!” 

“İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle, şahsım iradesinden millet iradesine geçeceğiz”

Son olarak parlamenter sistem vurgusunu tekrarlayan Akşener, “İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle, şahsım iradesinden yeniden millet iradesine geçeceğiz. Sözü de kararı da, yeniden asıl sahibine, milletimize teslim edeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.