Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genç yetenek Burak İnce, Altınordu’dan Bundesliga ekiplerinden Arminia Bielefeld’e transfer oldu

Türk futbolunun gelecek vaat eden isimlerinden Burak İnce, iki kulübün yaptığı resmi açıklamayla Altınordu’dan Bundesliga ekibi Arminia Biefeld’e transfer oldu.

17 yaşındaki Burak, FIFA kuralları gereği 18 yaşına girdikten sonra, Ocak 2022’de Alman ekibine katılacak. Arminia Biefeld Burak İnce ile 2025 yılına kadar sözleşme imzalarken bonservis bedeliyle ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Altınordu kulübü sosyal medya paylaşımında özkaynak sisteminin altını çizerken Arminia Biefeld CEO’su Samir Arabi, “Burak bizi tercih ettiği için çok mutluyuz. İlk kez Türkiye dışında futbol oynayacak. Ocak ayı sonunda sakin bir şekilde buraya gelip takıma adaptasyon süresine başlayabilir. Altınordu Futbol Akademisi, Türkiye’nin en iyilerinden birisi” dedi.

Altınordu, Burak İnce’nin transferini böyle duyurdu:

https://twitter.com/AltinorduFK/status/1458086989715034112

Burak İnce, “Bundesliga benim her zaman hayalimdi. Almanya’ya geldiğim için çok mutluyum. Bundesliga, Avrupa’nın en büyük beş liginden biri. Bielefeld genç oyunculara önem veren bir kulüp. Burada kendimi geliştireceğime çok inanıyorum. Bu ligde hiçbir şey kolay olmayacak ama kendime çok güveniyorum. Hocalarımla beraber daha iyi bir seviyeye geleceğim” diyerek, Bundesliga’ya gitmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Burak İnce’nin DSC Arminia Biefeld kulüp televizyonuna verdiği ilk röportaj:

https://twitter.com/AltinorduFK/status/1458128033324355586

Burak İnce, TFF 1. Lig ve Altınordu’dan Bundesliga’ya gerçekleşen ikinci transfer oldu. Çağlar Söyüncü’nün Avrupa’daki ilk durağı, 2016 yılında SC Freiburg’tu.

Burak İnci kimdir?

Solak orta saha oyuncusu Burak İnce, henüz 11 yaşındayken 2015’te Manisaspor altyapısından Altınordu altyapısına dahil oldu. İki sezondur Altınordu A Takımı’nda forma giyen Burak, çıktığı 42 resmi maçta 7 gol – 1 asist kaydetti. Burak 15 yaşında attığı golle, TFF 1. Lig’de gol atan en genç futbolcu unvanını elinde bulunduruyor. Burak alt yaş milli takım formalarını U14, U15, U16 ve U21 seviyelerinde 26 kez giyerken, 10 kez ağları sarstı.

Burak İnce, Ömer Faruk Beyaz (VfB Stuttgart) ve Ali Akman’ın (Eintracht Frankfurt) ardından yakın dönemde Bundesliga’ya transfer olan üçüncü Türk genç oldu. 18 yaşındaki Yiğit Emre Çeltik de geçen yaz Altınordu’dan Hollanda ekibi Fortuna Sittard’ın yolunu tutmuştu.

Burak İnce, Emre Demir ile birlikte, The Guardian’ın “Next Generation 2021” listesinde tüm dünyadan gelecek vaat eden 60 genç arasında kendine yer bulmuştu. Araştırmada Burak hakkında, “Harika bir tekniği ve dripling yeteneği var ancak en öne çıkan özelliği oyunu okuma becerisi” yorumuna yer verilmişti.

The Guardian’ın “Next Generation 2021” listesi:

https://www.theguardian.com/football/ng-interactive/2021/oct/07/next-generation-2021-60-of-the-best-young-talents-in-world-football

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.