Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere, Marcus Rashford’a kraliyet nişanı verdi – İngiliz futbolcu: “Çocukken sahip olamadığım şeyleri çocuklara vermek istiyorum”

İngiltere hükümeti, Manchester United forması giyen Marcus Rashford’a koronavirüs salgınında yardıma muhtaç çocuklar için verdiği mücadele nedeniyle kraliyet nişanı verdi.

Premier Lig takımlarından Manchester United forması giyen Marcus Rashford, koronavirüs salgınında yardıma muhtaç çocuklar için verdiği mücadele nedeniyle İngiltere hükümeti tarafından kraliyet nişanı ile onurlandırıldı. 24 yaşındaki futbolcunun devletin salgın döneminde ücretsiz okul yemeği politikasında değişime gitmesine katkı sağladığına vurgu yapıldı.

Rashford, Cambridge Dükü Prens William’dan onur ödülünü aldıktan sonra çocukları yoksulluktan kurtarma çabalarına devam edeceğine dair söz verdi ve kraliyet nişanını kendisini zor şartlar altında bugünlere getiren annesi Mel Maynard’a vereceğini söyledi. Öte yandan futbol sahalarından gelerek kraliyet nişanına layık olan isimler, Rashford ile birlikte 187’ye yükseldi. Günümüzde kraliyet nişanı alan 10 aktif futbolcu bulunuyor. 

Genç futbolcu, kraliyet nişanını annesine vereceğini söyledi

Marcus Rashford, Mart 2020’den bu yana, yoksulluğu gidermeyi amaçlayan yardım kuruluşu FareShare‘in durumu olmayan ailelere 21 milyondan fazla öğün dağıtmasını sağlayabilmesi için yeterli para toplanmasına katkı sağladı. Yıldız futbolcu, ”çocukken sahip olamadığım şeyleri çocuklara vermek” için kampanyaya devam edeceğini söyledi.

Marcus Rashford, konuşmasında annesi Mel Maynard’dan bahsetmeyi de ihmal etmedi. Rashford, annesi Mel Maynard’ın Manchester’da tam zamanlı olarak asgari ücret ile çalışıp beş çocuk büyüttüğünün altını çizdi ve kraliyet nişanını annesinin hak ettiğini belirtti. Öte yandan 24 yaşındaki futbolcunun kraliyet nişanı, koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana ilk kez yüz yüze tören ile Prens William tarafından verildi.

Rashford’un başını çektiği yardım kampanyası, Ekim ayında Manchester Üniversitesi tarafından da onurlandırıldı. Bu durum, İngiliz futbolcuyu en genç fahri doktora alan isim yaptı. Marcus Rashford, bu yıl gazeteci Carl Anka ile birlikte kaleme aldığı ”You Are a Champion” isimli bir çocuk kitabı da yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.