Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PSG Kadın Futbol Takımı’nın futbolcusu Aminata Diallo, takım arkadaşı Kheira Hamraoui’ye yapılan saldırının azmettiricisi olduğu için tutuklandı

Fransa Ligue 1 ekplerinden Paris Saint-Germain’in kadın futbol takımının futbolcusu Aminata Diallo, takım arkadaşı Kheira Hamraoui’ye yapılan saldırının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. L’Equipe, Diallo’nun isteği ile iki maskeli adamın Hamraoui’yi arabasından çıkardığını ve bacaklarına demir çubuk ile vurduğunu yazdı.

Aminata Diallo, Kheira Hamraoui’ye yapılan saldırıyı organize etti

Fransa Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain’in (PSG) kadın futbol takımının orta saha futbolcusu Aminata Diallo, takım arkadaşı Kheira Hamraoui’ye yapılan saldırının azmettiricisi olduğu gerekesiyle tutuklandı. Fransız spor gazetesi L’Equipe, saldırının 4 Kasım Perşembe günü gerçekleştiğini duyurdu. Gazetenin haberine göre, PSG’de forma giyen futbolcular, Paris’te Bois de Boulogne yakınlarındaki bir restoranda takım yemeğine katıldı. Yemeğin ardından futbolcular, evlerine dönmek için arabalarına bindi. Ancak saat 22.00 sularında, iki maskeli adam Kheira Hamraoui’nin aracına yaklaştı ve 31 yaşındaki futbolcuyu zorla çekerek aracından indirdi. Saldırganlar, oyuncunun bacaklarına demir çubuk ile vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan yıldız futbolcunun bacaklarına ve ellerine dikiş atıldığı açıklandı. 

Versay Polis Departmanı, saldırının PSG Kadın Futbol Takımı’nın futbolcusu Aminata Diallo tarafından organize edildiğini belirledi. Gerekçenin ise Diallo’nun aynı bölgede oynadığı takım arkadaşını saf dışı bırakarak formayı kapmak olduğu iddia edildi. Diallo, saldırıyı organize ettiği iddiasıyla bu sabah (10 Kasım) evinde polis tarafından tutuklandı. PSG kulübü, orta saha oyuncusu Diallo’nun Hamraoui’ye yönelik saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla tutuklandığını doğruladı ve yaşanan olayı kınadığını kamuoyuna duyurdu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.