Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaklaşık iki yıldır maaşlarını alamayan Onur Air çalışanları yarın İstanbul-Bakırköy’de eylem yapacak

Şubat 2020’den beri maaşlarını alamayan 1000’den fazla Onur Air çalışanı, yarın (11 Kasım Perşembe) şirketin İstanbul-Bakırköy’de bulunan genel merkez binası önünde eylem yapacak.

100’e yakın Onur Air çalışanı 30 Eylül 2021’de şirketin merkez binası önünde eylem gerçekleştirmişti. Eylem sırasında binaya gelen Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana ile görüşen çalışan temsilcileri, görüşmenin ardından şu açıklamayı yapmıştı:

“Cankut Bagana’ya malum konuları sorduk. O da gayet güzel açıkladı. Bagana bize, ‘Şirketin satışı ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Şirket satıldığı anda önce personel maaşları ve kıdem tazminatları ödenecek. Şirket mali açıdan kötü durumda. Personel maaşlarının ödenmesi bu satışa bağlı’ dedi. Kendisi bizden bir ay süre rica etti.” 

Bagana’nın çalışanlardan istediği süre dolmasına rağmen şirketin satışı henüz gerçekleşmedi.

Onur Air’in tüm uçakları icralık

Bir dönem Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi olan Onur Air’in, Fraport TAV’a olan 526 bin euroluk borcu nedeniyle sekiz uçağına haciz işlemi uygulandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Genel İcra Dairesi’nin, tüm havalimanlarında uygulanmak üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Antalya Genel İcra Dairesi’nin takip dosyasında bahsi geçen TC-OBK, TC-OBS, TC-OBU, TC-OBY, TC-ODB, TC-OEA, TC-ONJ, TC-ONS tescil işaretli hava araçlarının alacaklı Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği Anonim Ortaklığı’nın talebi gereği seferden men edilmelerine karar verildiği belirtilerek gereğinin yapılması talep edilmektedir.

Söz konusu karar gereği Türk Sivil Hava Aracı Sicilinde Onur Air Taşımacılık A.Ş.’nin sahibi ve işleticisi olduğu TC-OBK, TC-OBS, TC-OBU, TC-OBY, TC-ODB, TC-OEA, TC-ONJ, TC-ONS tescil işaretli hava araçlarının uçuşları ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.