Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemen iç savaşı: Hamile gazeteci öldürüldü

Yemen’in Aden şehrinde gazeteci Rasha Abdullah al-Harazi ile eşi Mahmud al-Atmi’ye bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda hamile gazeteci Al Harazi hayatını kaybederken, eşi Mahmud al-Atmi yaralandı.

Polisin bombalı saldırının sorumlularını bulmak için başlattığı soruşturmada, Emirati Al-Ain adlı televizyon kanalı için çalışan Rasha Abdullah al-Harazi ve Mahmud al-Atmi’yi çiftinin içinde bulunduğu araca patlayıcı madde yerleştirildiği ortaya çıktı. 

Al-Jumhouriya Hastanesi’nden iki kaynak, Atmi’nin yaralandığı saldırıda hayatını kaybeden al-Harazi’nin hamile olduğunu belirtti.  

Ekim ayındaki saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti

Ekim ayında Aden’in belediye başkanını hedef alan bir bombalı araç saldırısı sonucu en az altı kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca 12 sivil de Aden Havalimanı yakınında patlatılan bir bomba sonucu yaşamını yitirmişti.  

Yemen iç savaşı

Yemen’deki İran destekli Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten beri Husiler’e karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR), iç savaşın sürdüğü Yemen’de 7,3 milyon kişinin barınmaya muhtaç olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.