Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antonio Conte, Tottenham’da ketçap ve mayonezi yasakladı

Tottenham’da Nuno Espirito Santo’nun yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Antonio Conte, takımın beslenme alışkanlarını kökten değiştirmeye çalışıyor. İngiliz basınında çıkan iddialara göre Conte, birçok oyuncusunun fazla kilosunun olduğunu tespit etti. İtalyan teknik direktör, ketçap ve mayonez başta olmak üzere sağlığa zararlı pek çok ürünü yasaklattı. 

Antonio Conte kuralları devrede

Tottenham’da Nuno Espirito Santo’nun yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Antonio Conte, takımın son durumundan hiç memnun değil. İngiliz basınında çıkan iddialara göre Conte, birçok oyuncusunun fazla kilosunun olduğunu tespit etti. Tesislerdeki menülerden yağlı yiyecekleri çıkaran İtalyan teknik direktör, özellikle ketçap ve mayonezin kullanımına kesin olarak yasak koydu. Tottenham’da, yüksek kalorisi nedeniyle oyuncuların meyve suyu içmelerine de kısıtlama getirildi. Conte, oyuncularının meyve suyu yerine doğrudan meyve tüketmesini istedi.  

Antonio Conte, Tottenham’ın teknik direktörü olarak ilk maçına Avrupa Konferans Ligi’nde Vitesse karşısında çıktı. Londra temsilcisi, bu karşılaşmayı 3-2’lik skor ile kazandı. Conte, Premier Lig’deki ilk sınavına ise Everton deplasmanında çıktı. Tottenham, rakibi ile golsüz berabere kaldı ve puanını 16’ya yükseltti. 

Chelsea ve Inter’de de sert kurallar koymuştu

31 Mayıs 2019 tarihinde Inter ile sözleşme imzalayan Antonio Conte, takımını dokuz yıllık aranın ardından şampiyonluğa ulaştırmıştı. Romelu Lukaku ise Inter’in şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu. Ancak Belçikalı yıldız, Manchester United’dan transfer olduğu günlerde fazla kiloları ile gündeme gelmişti. Bu durumun farkında olan Conte, Lukaku ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve golcü futbolcuyu diyete zorlamıştı. Inter ile sözleşme imzaladığında 104 kilo olan golcü isim, Conte’nin önerdiği diyet ile kısa süre içerisinde üç kilo verdi. Romelu Lukaku, bu diyetinde bol miktarda sebze, tavuk veya hindi gibi protein açısından zengin beyaz et tüketti.

Antonio Conte, 2016 ile 2018 yılları arasında çalıştığı ve bir kez şampiyonluk sevinci yaşadığı Chelsea’de de futbolcuların beslenme alışkanlıklarına büyük önem vermişti. Conte, Maviler’e imza atar atmaz ketçap, mayonez, pizza ve gazlı içecekleri tesislerdeki menülerden kaldırmıştı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler