Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beştepe’de tartışma yaratan fotoğraf – “Temel bey, ‘Biz misafiriz, ev sahibinin bize gösterdiği yere oturduk’ dedi”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (10 Kasım) Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Beştepe’de yaklaşık iki buçuk saat görüştü. Görüşmede Erdoğan’ın, Karamollaoğlu’nu yanındaki tekli koltuk yerine karşısındaki üçlü koltuğa yönlendirmesi protokol tartışmalarına neden oldu. Medyascope‘a konuşan Saadet Partisi’nden bir üst düzey yetkili Temel bey, ‘Biz misafiriz, ev sahibinin bize gösterdiği yere oturduk’ dedi. Benim anladığım, Cumhurbaşkanı ile görüşecek herkese test (PCR) yaptırıyorlar, Temel beyden bunu istemediler, isteselerdi de Temel bey yaptırmazdı. Sanırım Temel beyle görüşmedeki durumu fark ettiler ki Temel beyden sonra gelen Libya heyetine de aynı protokolü uygulamışlar ve aynı fotoğrafı vermişler” dedi. Saadet Partili yetkili, görüşmede ülke sorunlarının konuşulduğunu, “ittifak” konusunun ise gündeme gelmediğini söyledi.

Karamollaoğlu: “Çok dostane bir görüşme oldu”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “liderler turu” kapsamında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüştü. Görüşmenin ardından Karamollaoğlu, partisinin üst düzey yetkililerinden oluşan dar bir grupla görüşmeyi değerlendirdi. Daha sonra, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, “İki saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri, bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum” dedi.

“Görüşmede ittifak konusu gündeme gelmedi”

Medyascope’a konuşan Saadet Partisi’nden bir üst düzey yetkili, görüşmede ittifak konusunun açılmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Arkadaşlarımız da ittifak konusu açıldı mı diye sormuşlar Temel beye, o da ‘Biz zaten bu mevzuyu açmaya gitmemiştik, sayın cumhurbaşkanı da bu mevzuya girmedi’ demiş.”

“Temel bey, ekonomik durum, adalet ve dış politikadaki eksiklikler ve yanlış gördüğümüz hususları dile getirmiş”

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun tüm siyasi liderle görüştüğünü belirten yetkili, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Genel başkanımız tüm liderleri ziyarete çıkmıştı. Bu görüşmelerde, ‘Kutuplaşmayı durduralım’ çağrısı da ön plana çıkıyordu. Biz de kendi aramızda yaptığımız görüşmelerde, bu görüşmeleri yapıyorsak, ‘sayın cumhurbaşkanı ile de görüşülmeli ve bu talebimiz ona da iletilmeli’ diye tartışıyorduk. Oğuzhan (Asiltürk) beyin cenazesinde ve sonrasında taziye görüşmesinde de sayın cumhurbaşkanı, ‘Bir çay içelim’ demişti. 10 gün önce randevu talebi tarafımızdan yapıldı. Sayın cumhurbaşkanı ile en son 2018’de görüşülmüştü. Temel bey, genel olarak kaygı duyduğumuz ekonomik durum, adalet ve dış politikadaki eksiklikler ve yanlış gördüğümüz hususları dile getirmiş. Sayın cumhurbaşkanı da gülerek, bunların bizim söylediğimiz gibi olmadığını söylemiş ve ne yaptıklarını anlatmış. Temel bey, ‘kırıp dökmeden, dostane bir görüşme oldu’ diye anlattı.” 

“Libya heyetine de aynı protokolü uygulamışlar ve aynı fotoğrafı vermişler”

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Karamollaoğlu’nu yanındaki tekli koltuk yerine, üçlü koltuğa yönlendirmesi protokol tartışmalarına neden olmuştu. Saadet Partisi’nin üst düzey yetkilisi, tartışmalar hakkında şunları söyledi: “Temel bey, ‘Biz misafiriz, ev sahibinin bize gösterdiği yere oturduk’ dedi. Benim anladığım, cumhurbaşkanı ile görüşecek herkese test (PCR) yaptırıyorlar. Temel beyden bunu istemediler, isteselerdi de Temel bey yaptırmazdı. O zaman böyle bir çözüm buldular. Sanırım protokol işlerini yürüten kişilerin iş bilmezliği de var, aradaki koltuk olmasa ya da onun yerinde bir sehpa olsa, bu fotoğraf ortaya çıkmazdı. Cumhurbaşkanı da bu tür bir konuda Temel beyin gönlünü kırmak istemez ve dostlukları eskidir, ikili görüşmelerde ‘abi’ diye hitap eder. Sanırım Temel beyle görüşmedeki durumu fark ettiler ki Temel beyden sonra gelen Libya heyetine de aynı protokolü uygulamışlar ve aynı fotoğrafı vermişler.”  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 25 Ekim’deki görüşmesinde ise Bahçeli’yi yanındaki koltuğa oturtmuştu. Kabine toplantısı öncesi bir saat süren görüşmede, iç ve dış siyaset konuları ele alınmıştı .

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.