Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya futbolunun 43 yaşındaki efsanesi Formiga, milli takımı bırakıyor

Brezilya Kadın Milli Takımı formasını 233 kez giyerek tarihteki yerini alan Miraildes Maciel Mota, bilinen lakabıyla Formiga, milli takıma veda etmeye hazırlanıyor. 43 yaşındaki orta saha oyuncusu, Sambacılar’daki son maçına 25 Kasım’da Hindistan’a karşı çıkacak.

Formiga, 43 yaşında milli takımı bıraktı

Brezilya Futbol Konfederasyonu, orta saha oyuncusu Formiga’nın milli takımı bırakacağını açıkladı. 43 yaşındaki futbolcu, milli takımdaki son maçına 25 Kasım tarihinde Hindistan’a karşı çıkacak. Kadın futbolu için çok önemli bir figür olan Formiga, milli takım formasını 233 kez giydi. Brezilya Erkek Milli Takımı’nda en çok karşılaşmaya çıkan isim olan Cafu ise 142 kez milli formayı terletmişti. Bu alanda açık ara farkla zirvede yer alan Formiga, 1996 ile 2020 yılları arasında düzenlenen yedi farklı olimpiyata da katılan tek futbolcu olma unvanını da taşıyor.

Formiga ayrıca, 2015 FIFA Dünya Kupası’nda 37 yaşındayken Güney Kore’ye karşı gol atarak Kadınlar Dünya Kupası tarihinde fileleri sarsan en yaşlı futbolcu olmayı da başardı. ”Karınca” lakaplı futbolcu, 2007 FIFA Dünya Kupası finalinde Almanya’ya mağlup olan Brezilya takımının bir parçasıydı. 2004 Atina ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda da gümüş madalya kazandı.

Formiga, 2015 FIFA Dünya Kupası’nda 37 yaşındayken Güney Kore’ye karşı gol atarak Kadınlar Dünya Kupası tarihinde fileleri sarsan en yaşlı futbolcu oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=sLhfyZmridI

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.