Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en prematüre bebeği: ABD’nin Alabama eyaletinde 420 gram doğan Curtis, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Alabama eyaletinde dünyaya gelen bir bebek dünyanın en prematüre bebeği olarak tarihe geçti. Gebeliğin 21. haftasında 420 gram ağırlığında doğan Curtis Means adındaki erkek bebek, dünyanın en erken doğan bebeği olarak adını Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

BBC’nin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Alabama eyaletine bağlı Birmingham şehrinde dünyaya gelen Curtis Means isimli erkek bebek, “dünyanın en prematüre hayatta kalan bebeği” olarak tarihe geçti. Gebeliğin 21. haftasında 420 gram olarak doğan Curtis, dünyanın en erken doğan bebeği olarak adını Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

Cutis’in annesi Michelle Butler, 2020 yılında ABD’nin “Bağımsızlık Günü” olarak kutlanan 4 Temmuz’da hastaneye kaldırıldı. Ertesi gün Butler, ikizleri Curtis ve C’Asya‘yı dünyaya getirdi. İkizlerden C’Asya bir gün sonra hayatını kaybetti. Ebeveynlere, Curtis’in yaşama şansının yüzde birden daha düşük olduğu söylendi ve bebek yoğun bakıma alındı. Ancak Curtis hayata tutundu.

Yoğun bakıma alınmasından üç ay sonra solunum cihazına bağlanmaktan kurtulan Curtis, 275 gün hastanede kaldıktan sonra Nisan 2021’de taburcu edildi. Ancak Curtis, nefes almak ve yemek yemek için hala oksijen ve beslenme tüplerine ihtiyaç duyuyor.

Curtis, kendisinden bir ay öce Wisconsin eyaletinde 21 hafta iki günlükken doğan Richard Hutchinson’ın rekorunu kırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.