Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı’nın 23 ildeki “Çocuk Trafik Eğitim Parkları” faaliyete girdi

Çocuklara erken yaşta trafik bilincinin kazandırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle bu yıl hayata geçirilen “Çocuk Trafik Eğitim Parkları” projesi kapsamında verilen eğitimlerde, 17 bin 739 çocuk ve öğrenciye trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. 

Çocuk Trafik Eğitim Parkları” projesi ile 4-12 yaş grubundaki çocuklara, trafik kuralları uygulamalı ve teorik olarak 10 ay süren bir eğitimle anlatılıyor. Eğitim kapsamında çocuklar akülü araçlar kullanarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotları hakkında bilgilendiriliyor.

Çocuklara ve engelli vatandaşlara trafik eğitimi verebilmek için küçük bir şehir şeklinde tasarlanan parkların içinde, hastane, okul, alışveriş merkezi gibi küçük yapılar bulunuyor. Trafikte uyulması gereken teorik bilgiler öğrenci ve çocuklara, uzman eğitmenler tarafından verilirken, uygulamalı dersler ise trafik polisleri tarafından veriliyor. Proje kapsamında öğrenciler bir yandan yaya olarak trafiğin içinde bulunarak trafik kurallarını öğreniyor, diğer yandan akülü araçları trafik kurallarına uygun kullanarak şoförlük tecrübesi ediniyor.

2021 yılında Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kars, Kırklareli, Konya, Niğde, Ordu, Tekirdağ, Uşak, Afyonkarahisar, Erzincan, Isparta, Sivas, Rize, Kocaeli, Yozgat, Şanlıurfa ve Zonguldak olmak üzere toplam 23 ilde Çocuk Trafik Eğitim Parkları tamamlanarak faaliyete başladı. İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarına göre ise Aksaray, Bilecik, Bursa, Karabük, Mardin, Trabzon, Osmaniye, Edirne ve Batman olmak üzere dokuz ilde ise parkların yapımına devam ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.