Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. “Hakaret” ve “etkili eylem” gerekçesiyle hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Bingöl’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösteren bir kişiye küfür eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Akşener’in talebi üzerine Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Türkkan hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Erdoğan, “Parlamento çatısı altında yerinin olmaması lazım” demişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Kasım’da kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamasında Türkkan’a tepki göstererek, “Partinin grup başkanvekilliğinden veya genel başkan yardımcılığından ayrılması, bu iş için bir çıkış yolu değildir. Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yerinin olmaması lazım. Bingöl’deki edepsizliğin sonuna kadar takipçisi olacak, bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkanları kullanacağız” demişti.

Akşener: “Lütfü Türkkan bir hata yaptı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ertesi gün (9 Kasım) partisinin grup toplantısında Erdoğan’a yanıt vererek, şunları söylemişti:

Lütfü Türkkan bir hata yaptı. Karşısındaki genel başkanına hem de kadın olan genel başkanına ağza alınmayacak küfürleri, hakaretleri etmiş, ahlaksız bir adam da olsa, koruma içgüdülerine, sinirlerine hâkim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi bunu gerektirirdi. Hislerine yenik düştü. Elbette bunu mazur görecek değiliz. Lütfü beyin hatasından siyasi rant kovalayacağına milletin gözünde kaybettiğin itibarı sahte kabadayılık şovlarıyla kazanmaya çalışacağına, hazır şehitlerimiz için yepyeni bir hassasiyet geliştirmişken fırsat bu fırsat gel atılması gereken bazı adımları hemen at. Mesela milletimize küfür eden Mehmet Cengiz’in ihaleleri iptal edip, küfürden sonra sildiğin vergi borçlarını hemen tahsil et. Mesela, dini değerlerimizle dalga geçen Egemen Bağış’ı atadığın büyükelçi görevinden hemen al. Mesela, senin zihniyetindeki birinden, istifa etmesini elbette beklemiyorum ama en azından, daha önce ‘kelle’ olarak andığın şehitlerimizin ailelerinden, en azından özür dile.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.